Чому не варто витрачати час та кошти на магнітотерапію

Чому не варто витрачати час та кошти на магнітотерапію

Фото: google.com

Магнітотерапія - ще один вид альтернативної практики, де частина “терапія” не має нічого спільного з лікуванням чи профілактикою захворювань. У західному світі цей метод терапії вже давно визнаний не науковим і не використовується взагалі. В наших же клініках магнітна терапія все ще зустрічається в переліку доступних процедур.

Вилікувати зазвичай обіцяють від болю, зупинити прогресування запальних процесів, зміцнити стінки кровоносних судин і навіть нормалізувати психоемоційний фон - тобто майже все. Показання до терапії дуже загальні, будь-хто може пройти процедуру. Найбільш цікавим є те, що побічних ефектів також не обіцяють.

Хороша новина полягає в тому, що переважна більшість досліджень, які були проведені протягом останніх трьох десятиліть, показали, що статичні магнітні пристрої не мають на наш організм ніяких ефектів. Відповідно, і ніякої шкоди також. Тому продаж різноманітних магнітних пристроїв вважається шарлатанством.

Який ймовірний механізм дії магнітотерапії?

Існує дуже багато приладів, в які інтегрують так звані терапевтичні магніти. Як правило, в браслети, кільця, взуттєві вставки, одяг та навіть матраци. Проте в більшості випадків, терапію проводять на спеціальному (схожому на космічний) апараті.

В такій терапії застосовується ефект статичних (незмінних) магнітів. Магніти створюють низькочастотне поле, шляхом дії якого поліпшується приток та розрідження крові, що перешкоджає закупорюванню судин. Додатковим ефектом також є начебто насичення тканин киснем та покращення обміну речовин. Таким чином, кровоносній системі стає набагато легше виконувати свою головну функцію.

Хоча така ідея може здатися привабливою, оскільки кров містить залізо, а магніти притягують залізо. В нашому організмі залізо в крові пов'язане з гемоглобіном і не є феромагнітним (це постійний вид магнетизму, який тримає магніти на холодильнику, наприклад). За словами науковців, якби кров була такою, то будь-яка процедура, наприклад, магнітно-резонансна томографія була б дуже небезпечною для нас.

До того ж, адепти цієї терапії обіцяють, що магнітні хвилі підсилюють дію ліків і при цьому зменшують їх шкідливі побічні ефекти. Знову ж таки, механізм такого впливу науково не доведений.

"Якщо вам пропонують такий тип лікування - відмовляйтеся та вимагайте надання допомоги за міжнародними рекомендаціями. МОЗ України дозволив кожному медзакладу послуговуватися міжнародними протоколами лікування. Ми запустили онлайн-платформу, де зібрані міжнародні протоколи лікування, якими українські медики зможуть користуватися безоплатно", - говорить в.о. міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун.

Читайте також: Як не отруїтися рибою і вберегтися від смертельної хвороби

Тут зібрані настанови для лікування у 62 категоріях - це зокрема кардіологія, анестезіологія, психіатрія, травматологія, інфекційні захворювання, нейрохірургія, радіологія.

Поки протоколи доступні англійською мовою, переклад на українську ще в роботі. У першу чергу будуть перекладені протоколи (Топ-100) з найбільш актуальних захворювань і станів, що зустрічаються на первинній ланці.

Будьте свідомі і вимагайте лікування ефективними методами, що підтверджені наукою.

Комментарии (7)

Кошкин Йот

10:28, 03 июня 2018

Ты фольгой голову обмотал?Нет?Смотри,зомбо -лучи Темнейшего Пу тебя кокнут!Диагноз-ПНД!Менделеев-швыдче!

Did Панас

10:28, 03 июня 2018

Самая лучшая медицина была в совке, как и образование! Зря, что ли, воду от телика заряжали?

Did Панас

13:38, 03 июня 2018

несвидомит, это как посмотреть. Может тебя слишком усердно лечили уриной, которую заряжали от телевизора?

Did Панас

15:33, 03 июня 2018

несвидомит, сам придумать можешь что или ума хватает только стрелки переводить, дыбилушка?

Владимир

16:17, 04 июня 2018

воду заряжали после развала ссср.

Кошкин Йот

12:37, 03 июня 2018

Запомни, три заклинания:"дякую,"остаточне пращювай","йеною,долларом,фунтом""!

SemSiK

14:57, 03 июня 2018

РМТ -шарлотанство )))))))))))))))))) ет ппц ))))))))))))))))))))) , и *** не подходите к магнитам ни в коем случае!!!!!!!

Ссылка скопирована в буфер обмена