Пресс-релиз

Виправили помилки, - у Команді Усова повідомили, що з’ясували імена похованих у братській могилі

Виправили помилки, - у Команді Усова повідомили, що з’ясували імена похованих у братській могилі

Фото: Прес-служба К.Усова

Про це сповістили у Команді нардепа. Там зазначили, у могилі поховано 92 солдати та офіцери часів Другої Світової, прізвища декого були написані з помилками. Члени Команди політика зв’язалися з дітьми загиблих та виправили помилки історії.

Тепер імена всіх загиблих будуть впорядковані в алфавітному порядку, а напис зроблять українською: «Тут, в братській могилі, поховані воїни 3-го Українського фронту, які загинули у боях за визволення м. Кривого Рогу у лютому 1944 р.».Зміни у прізвищах такі: «Елеуфьев» насправді – «Елсуфьев», «Каменев-Лобовский» - «Каменев-Любовский», «рядовий» Прищепа був лейтенантом, а «Кулиш» - прізвисько, а прізвище – Кулішов. Син цього загиблого героя десятки років домагався, аби помилку виправили, нарешті це сталося. Зазначимо, плити виготовляють із граніту, який добувають у нас.

«Почалася війна, шахтарі все евакуювалися на Урал. А його (батька - прим.) Залишили. Директор залишився і він залишився. Він працював підривником і залишився, щоб підірвати шахту. Мужиків почали забирати на передову. І позабирали. Батько приходив вночі, в розвідці він був удвох з якимось мужиком. Поспали трохи і вночі пішли. Ось це останній раз я бачив батька.
– розповідає син похованого бійця Борис Кулішов.
.
- Шукати батька, я особисто, почав з 1959 року. Коли тут оселився, за розповідями, він десь тут загинув. То я тут всі братські могили об'їздив. Місцеві говорили, що все забрали на СоцМісто. Біля ставка був, а потім вже, коли 9-ю (доменну піч - прим.) почали будувати, ось тут з'явився».

Нагадаємо, Костянтин Усов пообіцяв відреставрувати меморіал на братській могилі взимку 2018. У квітні парламентар повідомив про старт робіт. Зараз вони тривають, спостерігати за ними можна біля колишнього кінотеатру «Космос».



Комментарии (3)

yura36,6

17:24, 02 мая 2018

А че про Усова комменты не закрыли
А несколькими новостями ниже про героев закрыли (((

Alfavit

18:03, 02 мая 2018

на чем только не пиарятся

Апполинария Планк

20:30, 02 мая 2018

вот это я понимаю работа для депутата. зря что ли бабки из бюджета получает? вот, новостишки денег тоже стоят.

Ссылка скопирована в буфер обмена