Що робити, якщо у вас немає часу на регулярні тренування

Що робити, якщо у вас немає часу на регулярні тренування

Фото: google.com

Від транспорту до офісного стільця, від обідньої перерви за столом до зручного дивану ввечері. На жаль, це досить популярний «маршрут» в сьогоденних реаліях. Сидячий спосіб життя – шкідлива звичка, що впливає на здоров’я так само негативно, як і куріння.

За даними досліджень, тривале сидіння та відсутність активності пов’язані з підвищенням ризику виникнення та загострення серцево-судинних захворювань, ожиріння, проблем з опорно-руховим апаратом, діабету 2-го типу та навіть деяких видів раку. Більш того, малорухливий спосіб життя є причиною 9% передчасної смертності серед всього населення світу.

Групою ризику в цьому випадку є люди, які проводять багато часу на роботі за столом, працюючи за комп’ютером та виконуючи одноманітні рухи.

Що робити, якщо у вас немає часу на регулярні тренування:

Змінюйте маршрут на роботу чи навпаки

Прогулюйтесь чи проїжджайте велосипедом хоча б частину шляху. Ви можете вийти раніше на декілька зупинок чи припаркувати авто трохи далі від офісу.

Вставайте кожні 30 хвилин

Не чекайте, поки у вас виникне дискомфорт, біль в спині чи м’язовий спазм. Просто встаньте з-за столу і потягніться. Щоб не забувати робити активну перерву, використовуйте таймер на телефоні чи іншому гаджеті.

Звертайте увагу на позицію, в якій ви сидите

Намагайтесь не перевантажувати хребет, нахиляючись занадто сильно до чи далеко від монітора. Оптимальна позиція – екран на рівні очей, обидві ноги вільно стоять на підлозі, грудна клітина відкрита. Також не перехрещуйте ноги, це може перешкоджати нормальному кровообігу.

Використовуйте кожну можливість для додаткової активності

Розмовляйте телефоном стоячи, підіймайтесь сходами замість ліфта, ходіть пішки по ескалатору, обговорюйте ідеї з колегами під час прогулянки.

Комментарии (4)

У меня всё ок!

20:27, 30 апреля 2018

НЕМАЄ ЧАСУ НА РЕГУЛЯРНІ ТРЕНУВАННЯ - 'это хорошая отговорка для самого себя. Так можно сказать себе, что и книги читать некогда, некогда съездить к родственникам, сходить в кино и т.д. Но стоит себя перебороть - всё время изменится. Мне тоже некогда было ходить на турник, так я его купил и повесил в спальне, теперь практически каждый день занимаюсь. Плюс отжимания, приседания, пресс, в быстром темпе - на всё про всё минут 20 и совсем по другому себя чувствуешь. Так что не надо себя уговаривать, что мне некогда )))

Allen

20:47, 30 апреля 2018

Вау как полезно и интересно

Грустный

20:59, 30 апреля 2018

Очень хорошая идея, возьму на заметку себе

МултиБред

22:19, 30 апреля 2018

Надо купить весы и всё окей.

Ссылка скопирована в буфер обмена