Як у США: мешканців криворізьких багатоповерхівок вчать оберігати домівки

Як у США: мешканців криворізьких багатоповерхівок вчать оберігати домівки

Фото: Первый Криворожский

Хто такі капітан під'їзду, координатори сусідської варти та поліція - криворіжців вчать оберігати домівки.
17 березня у Кривому Розі організували навчання для членів ОСББ. Говорять про дієві механізми співпраці мешканців багатоповерхівок та правоохоронних структур. Що робити та із ким у владних кабінетах та в поліції контактувати у разі необхідності.

На заході присутні представники патрульної поліції та інші мешканці міста.

Читайте також: На вулицях Кривого Рогу буде більше патрульних

"Ми працюємо, але самі не встигаємо прибрати усіх маргіналів із вулиць, тому сподіваємось на плідну співпрацю із вами - членами ОСББ" , - звернувся до учасників заходу в.о.начальника УПП Кривого Рогу Дмитро Гладчук.

Тренінг проводять працівники Департаменту патрульної поліції України.

Учасникам розповіли в яких випадках потрібно звертатись на гарячу лінію "102", а коли необхідно інформацію повідомити дільничому інспектору. Також дали поради щодо звернень до місцевої влади, щоби вирішити побутові проблеми двору чи будинку.

Читайте також: Новий Life Stylе у Кривому Розі - співпраця із поліцією

Програма вже працює в декількох містах країни.



Довідка:

Сусідська варта – це модель апробована у багатьох країнах світу, серед яких Сполучені Штати Америки, Естонія, Молдова. Вона спрямована на зменшення рівня злочинності шляхом її профілактики. Адже доведено, що активні громадяни і добре впорядкована територія відлякують стихійних злочинців, у яких намір вчинити злочин виникає спонтанно.

В Україні сусідська варта працює з березня 2017 року. ОСББ чи будинки, які починають працювати за цим підходом, напряму контактують з поліцією та постійно взаємодіють з нею, гарантуючи максимальну безпеку громадян.


Комментарии (8)

dbkoval83

11:21, 17 марта 2018

сначала надо провести тренинг "как донести мусор до мусорника" и "как не срать во дворе". Потому что с этим у населения проблемы.

yura36,6

11:37, 17 марта 2018

Тю , а когда скакали думали вот вступил в Европу и у нас будет чистота и порядок . А оказалось самим всё нужно делать , даже мусор выносить ((((

dbkoval83

14:29, 17 марта 2018

к сожалению майдан не может запретить лапотникам выбрасывать мусор с балкона, срать в подъезде и ссать в лифтах. У лапотников это в генетике. Это национальная идея - засрать все вокруг и сидя на куче дерьма гордиться собой и пытаться затащить в нее окружающих.

dbkoval83

16:09, 17 марта 2018

не, фуфайка, съехать не получится. Есть строгая корреляционная зависимость между благоустроством города и концентрацией фуфаек в нем. К сожалению это правда. Например сейчас спальные районы Кривого Рога гораздо грязнее чем такие же районы Львова в период "мусорного апокалипсиса". Ну или Киева где-то вглубь от левобережной.

dbkoval83

16:18, 17 марта 2018

нет, инициалы, фамилия и год рождения

ivan68

22:02, 17 марта 2018

yura36.7, задача государства не в создании рая, а в предотвращении ада. Рай же в своём дворе делается исключительно своими руками и руками тех, кому вы платите коммуналку. Если он вас не устраивает, то надо достать языки из жопы и поменять своих подрядчиков. Вот никто не ставит реальных ультиматумов управляющей компании (по старому ЖЭК), поэтому те и не чешутся о чистоте и порядке.

malibu61

12:44, 17 марта 2018

Брехня это всё. Ни власть городская, ни районная, ни полиция, ни участковый никто вам не поможет решить ваши проблемы. Потому что проблемы ваши, а не их. Ели бы зарплата у них была сдельная может что то изменилось бы.

Я со Стрелы

13:51, 17 марта 2018

Ничего не поможет.Потому что можно вывести себя из Совка,но нельзя вывезти Совок из себя.

Ссылка скопирована в буфер обмена