У Кривому Розі мешканці Макулану вимагають залишити їм поліклініку

У Кривому Розі мешканці Макулану вимагають залишити їм поліклініку

Фото: Первый Криворожский

У Кривому Розі мешканці Макулану не хочуть залишитися без поліклініки.

На сайті "Розумне місто. Кривий Ріг" зареєстрована петиція "Врятуємо разом поліклініку на Макулані". Її автор, мешканка мікрорайону Любов Кузовлєва та підписанти вимагають залишити у спокої поліклініку №1, яка знаходиться на межі закриття.

За словами авторки петиції, поліклініка обслуговує близько 10 тисяч місцевих мешканців, в тому числі військовослужбовців військової частини А3283 та членів їх сімей, ветеранів афганської війни, чорнобильців, воїнів АТО. На території, яку обслуговує медзаклад, знаходиться школа та два дитячих садка. Персонал поліклініки надає такі медичні послуги, як терапевтична допомога, обстеження, флюорографія, аналізи, діагностика, лікування в фізіотерапевтичному відділені, масаж, хірургічна допомога та безкоштовна стоматологічна допомога.

Читайте також: Померли двоє дітей: в Україні перевищено епідпоріг по грипу та ГРВІ

"Не зрозуміло, у зв’язку з чим саме, поліклініка знаходиться під загрозою закриття. Наприклад: кількість ставок медичного персоналу скоротилася із 104 до 30, більшість вузькоспеціалізованих лікарів скоротили і залишились тільки невропатолог, хірург та окуліст на 0,25 ставки. З 1 квітня 2018 року весь персонал вторинної медичної допомоги (фізіотерапія, лабораторія, рентген, масаж та вузькі фахівці) офіційно переводиться в міську лікарню №3 м. Кривого Рогу. У поліклініці №1 залишаються лише сімейний лікар, педіатр, терапевт, та гінеколог, що робить неможливим отримання кваліфікованої медичної допомоги для жителів району.

В такому випадку всім нам доведеться звертатися за медичною допомогою у інші медичні заклади, які знаходяться далеко від мікрорайону. У мешканців мікрорайону складається стійке враження, що будівлю поліклініки загальною площею більше 1000 м2 намагаються умисно зробити нерентабельною і потім закрити"
, - йдеться у тексті петиції.

Підписанти вимагають зберегти Поліклініку № 1 у повному обсязі, не допустивши подальшого скорочення штату працівників та продаж самої будівлі поліклініки. А також розширити штат профільних лікарів, меж обслуговування, видів послуг, хоча б на минулому рівні.

Комментарии (6)

Абсолютное Зло

19:46, 17 февраля 2018

Зачем вам больницы, это совдепия, голимый совок при котором всем плохо жилось... Вы же все халеете перемены. Нам всем хорошо, может кто нибудь возразит???

omua78

21:35, 17 февраля 2018

Да ну бред это все. Зачем нужна эта поликлиника ? Деньги будут ходить за пациентом сами , если что - с врачом по скайпу свяжутся , семейный доктор прилетит на голубом вертолете и спасет всех от любой болезни. (Искренне ваша , Ульяна Супрун) . :)

omua78

23:42, 17 февраля 2018

Overlord,
Точно , забыл. Иностранец , как услышит , что украинская скорая забила на украинского больного , побежит , поедет на самокате спасать украинцев... Вот интересно , Уля сознательно такими высказываниями унижает Украину или ей просто наплевать ?

ветеранВС

19:03, 18 февраля 2018

Медсанбат сократили, теперь и поликлиника лишняя.... Скоро наверное в торговом откроют боулинг (зал большой пустой), а в бывшей поликлинике - публичный дом, все к тому идет... Думать властям гонор не позволяет, наше царское дело ВСЕ ЗАПРЕЩАТЬ... А умнее расширить штат, одно крыло отдать военным врачам, после АТО многие не восстановились, не нужны уже - свое дело сделали, заработали Пете с компанией очередной млн...

ФК Кривбасс

23:19, 18 февраля 2018

Спасибо Вальцману и Гройсману за идти по новому!!!

Хмурый Лис

10:37, 19 февраля 2018

Мы живем в военное время .
Нас поработили и истребляют . Вот только раньше для этого строили лагеря сейчас даже с этим не заморачиваются. Сам умрешь и им даже на утилизацию тратиться не прийдется.
Все лозонги ( Жить по новому , ЕС, безвиз, скоро будет рост экономики ) ничего иное как яблоко перед ослом и если люди в это верят ......

Ссылка скопирована в буфер обмена