Померли двоє дітей: в Україні перевищено епідпоріг по грипу та ГРВІ

Померли двоє дітей: в Україні перевищено епідпоріг по грипу та ГРВІ

Фото: Первый Криворожский

Упродовж 5-11 лютого епідемічний поріг перевищений у 5 областях.

Епідемічний поріг в Україні перевищено на 16,8%. Поріг перевищено в Вінницькій, Волинській, Житомирській, Рівненській та Хмельницькій областях.

На грип та ГРВІ захворіло 258 036 людей, із них 70% - діти віком до 17 років. Спостерігається регіональне географічне поширення і середня інтенсивність активності грипу та ГРВІ.

Інтенсивний показник захворюваності становить 665,2 на 100 тисяч населення, що перевищує епідемічний поріг по Україні на 16,8 %.

Відносно минулого тижня показники темпу приросту захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років збільшилися на 17,4 % та 21,3 % відповідно

Досліджено 272 зразки матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, в 101 випадку визначено РНК вірусу грипу типу В, в 4 випадках – грипу типу А.

Від грипу та риновірусної інфекції померли двоє дітей.

«На звітному тижні зареєстровано два летальні випадки від грипу та ГРВІ серед двох дітей віком до 7 років, методом ПЛР визначено РНК риновірусу та вірусу грипу типу В. Однією з причин летальних випадків могло стати пізнє звернення за медичною допомогою», - прокоментували у МОЗ.

Читайте також: 7 міфів про грип

Госпіталізовано 3,0 % осіб від загальної кількості захворілих, що залишається на рівні минулого тижня. Найбільше госпіталізовано дітей віком 0 – 4 роки, найменше – осіб старше 65 років (показник 137,9 на 100 тисяч населення проти 3,2 відповідно).

З початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 181 081 людина.

МОЗ України закликає не займатись самолікуванням, а лікарів – уникати надмірного призначення ліків та призначення бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та ГРЗ, особливо – у дітей.

Читайте також: 9 міфів про вакцинацію в Україні






Комментарии (2)

Злойе

16:20, 16 февраля 2018

На словах врач говорит что ГРИПП, а пишет в больничном ОРВИ... Пока приказ сверху не придет, ГРИПП не напишут, вот так и живем, Эпидемия наступает только тогда, когда НАДО минздраву

Грустный

17:53, 16 февраля 2018

Мда ну и такое бывает, по меньше бы собирались людей в общественных местах

Ссылка скопирована в буфер обмена