Донори Дніпропетровщини за 2017 рік допомогли врятувати життя більш як півсотні атовців

Донори Дніпропетровщини за 2017 рік допомогли врятувати життя більш як півсотні атовців

Фото: Первый Криворожский

У 2017 році в області майже 2 тисячі донорів здали кров для постраждалих на війні АТОвців.

Загалом мешканці Дніпропетровщини допомогли врятувати життя близько півтори сотні важкопоранених бійців. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Підтримуємо бійців, що боронять наші кордони на Сході. На цьому наполягає і Президент України Петро Порошенко. Надаємо АТОвцям медичну допомогу – щодня лікарі області рятують життя найважчим пораненим. Активно долучаються донори – за рік близько двох тисяч мешканців Дніпропетровщини здали кров для важкопоранених бійців», – зазначив Валентин Резніченко.

Лікарні області завжди мають необхідний запас крові. За рік пораненим бійцям перелили близько 650 літрів – і від постійних донорів, і від тих, хто надав допомогу вперше.

Кров пораненим АТОвцям переливали у Дніпрі – в лікарнях Мечникова, 2-й міській та військовому госпіталі, а також у Тернівській міській лікарні.

Загалом у 2017 році донори Дніпропетровщини врятували життя 143 бійцям, додав очільник області.

Донором може стати будь-який громадянин України, який не має до цього медичних протипоказань. Потрібно прийти з паспортом та ідентифікаційним кодом до Дніпропетровської обласної станції переливання крові (Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17).

Ссылка скопирована в буфер обмена