Президент підписав указ про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт

Президент підписав указ про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт

Фото: google.com

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа».

Законом визначили необхідність запровадження грошової компенсації дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, особам з їх числа за належні їм для отримання жилі приміщення та відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату такої компенсації.

Уряду доручено передбачати щорічно у Державному бюджеті України видатки для будівництва малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла.

Читайте також: 18 квартир отримають криворізькі діти-сироти

Розробити типові проекти та вимоги для будівництва малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, дитячих будинків сімейного типу, у тому числі з урахуванням потреб осіб з інвалідністю.

В установленому порядку урегулюють питання підвищення державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім'ях громадян.




Ссылка скопирована в буфер обмена