Правоохоронці розповіли як вберегти дітей від лиха під час новорічних канікул

Правоохоронці розповіли як вберегти дітей від лиха під час новорічних канікул

Фото: Первый Криворожский

Не залишати дітей тривалий час без нагляду, знати контакти їх друзів, говорити про небезпеку, яка може загрожувати дітям.

« Бувають непоодинокі випадки, коли діти після сварки з батьками йдуть з дому та не відповідають на їх дзвінки.

В таких випадках зазвичай дорослі звертаються в поліцію. Значно простить справу інформація про друзів ваших дітей, де вони живуть, їх номери телефонів. І говоріть з дітьми більше та вчіться чути їх
»,- звернулася до батьків школярів старший інспектор з ювенальної превенції Дніпровського відділу поліції Тетяна Єфременкова.

За минулорічні зимові канікули на території області трапилося 19 нещасних випадків із неповнолітніми.

11 термічних та хімічних опіків, по одному випадку самотравмування, отруєння невідомою речовиною, необережне поводження зі зброєю, наркотичне та отруєння лікарськими препаратами, три факти алкогольної інтоксикації

Старший інспектор з ювенальної превенції нагадала, що за правопорушення, скоєні дітьми до їх 16-річчя, до адміністративної відповідальності будуть притягуватися батьки.

Читайте також: Курсантам ДЮІ урочисто вручили спеціальні жетони поліцейських

У відношенні до підлітків, які скоїли правопорушення в період минулих зимових канікул, було складено 63 адміністративних протоколи. З іх числа 13 за розпиття спиртних напоїв у громадських місцях, 37 за паління.

Щоб запобігти нещасним випадкам серед дітей під час новорічних канікул поліцейські ювенальної превенції збільшують кількість рейдів у місцях проведення святкових масових заходів.



Ссылка скопирована в буфер обмена