Рішення Фонду Держмайна не влаштовує працівників «Кривбаспромводопостачання»

Рішення Фонду Держмайна не влаштовує працівників «Кривбаспромводопостачання»

Фото: Первый Криворожский

В Кривому Розі після "Теплоцентралі" можновладці взялися за ДПП "Кривбаспромводопостачання". Його частину передають в оренду місту.

16 грудня на 9 годин ранку зо дві сотні працівників ДПП "Кривбаспромводопостачання" зібрались під стінами адміністативної будівлі підприємства, аби висловити свій протест стосовно ситуації, що склалася. Керівництво, за словами мітингувальників, вимагає писати заяви про звільнення. Директор Єгор Прокопчук каже, що насправді мова йде про перехід кількох сотень працівників на інше підприємство - КП "Кривбасводоканал".

Це пов'язано з тим, що рішення про передачу частини підприємства в оренду приняв Фонд Держмайна України.

"Я на підприємстві працюю вже майже 20 років, я люблю колектив, люблю свою роботу і ось так все це втратити, мені дуже важко. Я проти будь-якого переходу, але наша думка нікого не цікавить", - розповідає працівниця підприємства Людмила.



На зібранні виступали представники профкому КПВП, вони пообіцяли прояснити цю ситуації і звернутися в Генеральну прокуратуру України стосовно правомірності такої оренди підприємства.

Читайте також: Никого не будут увольнять. В Кривбасспромводоснабжение прокомментировали ситуацию с переводом сотрудников

Прояснити ситуацію присутнім спробував генеральний директор підприємства Єгор Прокопчук. Багато присутніх звинувачують його в тому, що відбувається на КПВП. Тому йому довелося вислухати крики "ганьба", а потім йому надали слово.

"Є конкретний наказ Фонду Державного майна України від 20.10 2017 року про передачу в оренду державного майна Кривбаспромводопостачання КП "Кривбасводоканал". Там навіть немає мого підпису, мене просто поставили до відома. Договір повинен був бути підписаний ще місяць тому, але я попросив Фонд відкласти процедуру його підписання на деякий час, щоб ми змогли проговорити можливість плавного переходу.

Доля підприємства вже вирішена, я не можу на неї впливати. Те, що відбувається зараз - це спроба зберегти всім робочі місця з їх розрядами
", - повідомив Єгор Прокопчук.

За словами директора, звільняти працівників підприємства вони не збираються, їх просто переведуть на ті ж посади, але в комунальне підприємство. На КП "Кривбасводоканал" обіцяють зберегти оклади і соцпакет.


На акції протесту працівники ДПП домовилися діяти спільно і стукати в усі можливі двері, аби процесу передачі частин підприємства місту не відбулося.

Фоторепортаж з акції протесту під ДПП "Кривбаспромводопостачання"



Фото: Софія Скиба

Комментарии (11)

sema

13:48, 16 декабря 2017

Жалко людей! Жили не тужили. Многие из них еще не представляют что такое Кривбассводоканал. Его директор (пришелец из Запорожья) Сирожа Марков своих работников под сокращение разогнал в 16-м (при следующем сокращении выгонят вас, как вновь прибывших). Некогда крепкое предприятие превратил в руину. А теперь объявы пишут, работать видите ли некому. А где же очередь за забором, которой вы нас пугать пытались? Кто к вам придет? Вам от Гончаренко А.И. досталось достаточно крепкое предприятие, вы не ценили ни людей, ни всего остального, теперь радуйтесь.

люса

14:22, 16 декабря 2017

Его поставили что бы разрушить предприятие, что он успешно и делает. Остаются работать те кому до пенсии осталось года 3-4, а кто помоложе разбегаются. и тех просто так не отпускают, заставляют отрабатывать 2-е недели.

Засимович

14:05, 16 декабря 2017

В такому віці треба вже замислитись про небесне, а сильний дід все ніяк не нажереться, пре собі в пельку все, що попадає в руки, забув, що можна луснути.

Игорян

14:25, 16 декабря 2017

Логически подумай, не спеши. Зачем "диду" несколько сот нахлебников на коммунальное предприятие? Не проще бы ли было, если бы они оставались на ДП "КПВП", а оно было бы в госсобственности? К тому же, в заголовке указано: "Рішення фонду Держмайна". При чем тут городская власть?

Школьный медик

14:10, 16 декабря 2017

"вимагає писати заяви про звільнення. Директор Єгор Прокопчук каже, що насправді мова йде про перехід кількох сотень працівників на інше підприємство -"... так заяви на звільнення - це одне , а перехід - це інше! завбрехався та загрався...той директор- гастролер. я не розумію, що на підприємстві не має достойної кандидатури на пост директора??? а цей - розїзжати по Америках за рахунок отих працівників? спочатку поміняй радянське обладнання та трубопровіди, це декілька років, а потім вже плануй щось подібне! як в нас люблять за рахунок когось попіаритись та набити собі ціну.. а до простих робітників, хто лазить по тих ямах та дає місту воду, не має діла... огидно...

33

15:23, 16 декабря 2017

Лжет животное.

Маргинал

16:24, 16 декабря 2017

Пускай своим примером покажет, как нужно переходить

Шаленый_лобстэр

18:06, 16 декабря 2017

У кпвс кол договор хороший а в водоканале зп задерживают

Шаленый_лобстэр

18:36, 16 декабря 2017

Так как не являюсь сотрудником ни 1 ни 2 фильмы просто посмотрел на ситуацию глазами обычного человека что этот бородач говорит что будут повышение тарифов на воду пересматриваться с каких делов? Если получается убирается зазор пром воды водоканал не будет покупать у кпвса водоканал будет сам изготавливать питьевую воду и продавать от этого падает прослойка с перепродажи воды по логике цена на воду должна упасть теперь другое есть дачные кооперативы предприятия частные предприниматели и тому подобное все юрлица могли до этого момента заключать договор с пром водой цена на воду в кпвс дешевле чем у Водоканала в 2 раза практически на данный момент надо будет заключать договор к примеру дачникам с водоканал из-за чего дачники теперь будут платить в 2 раза а то а может быть и в 3 раза дороже но я не знаю точных цен. По моему предположению просто те люди о которых он говорит что в первый раз видит пришли те же самые дачники и предприниматели который мне хочется платить в три дорого за воду... Пс Извините за мой французский но надиктовывал через голос по телефону

Гость

14:36, 19 декабря 2017

Вы верно размышляете, казалось бы нет посредника, цена должна упать. Но основы экономики говорят обратное, если вы становитесь монополистом, вы имеете право диктовать цену. Кто-то хочет воду в свои руки забрать, И не думаю, что у Вилкула долго будет этот объект. Возьмите Дэтек или Укргаз как поставили цену так и платим, выбора то нет. Плюс счета за электроэнергию будут больше. Насосные станции у ГВК по сравнению с КПВС игрушки, некоторые вообще работают от 380в А большинство Насосных станций КПВС как мне сказали больше 10-20 тысяч кубов в сутки дают. Представьте объемы. При норме 4 куба на человека.

Валерий Удовенко

21:21, 09 января 2018

Интересно, что ответила прокуратура?

Ссылка скопирована в буфер обмена