Про жахи неоголошеної війни курсантам Кривого Рогу розповіла місія «Евакуація-200»

Про жахи неоголошеної війни курсантам Кривого Рогу розповіла місія «Евакуація-200»

Фото: ГО "Батальйон національного захисту "Кривбас"

Побачити на власні очі залишки боєприпасів та особистих речей українських бійців у Кривому Розі змогли студенти КРАУСу. Сьогодні, 15 грудня, в ГО "Батальйон національного захисту "Кривбас" побували почесні гості - місія "Евакуація-200. Дніпро". Це люди, які займаються пошуком тіл загиблих військових з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

До музею героїчного 40-го батальйону пошуковці привезли близько ста експонатів із зони АТО. Кожна з цих речей має свою історію - волонтери забирали їх з місць, де у 2014-2015 роках проходили найзапекліші сутички з ворогом. За три з половиною роки пошуковцям вдалося знайти та доправити додому тіла близько 600 військовослужбовців.

Криворізьким курсантам розповіли про Іловайську трагедію, Дебальцівський котел, про бої за Слов'янськ, Маріуполь та інші визволені міста. Ці історії вразили майбутніх спеціалістів. Декого - навіть до сліз.

На екскурсії з курсантами були присутні й матері полонених бійців батальйону "Кривбас". Дехто з військовослужбовців знаходиться в ОРДЛО вже більше трьох років.

Бійці "Кривбасу", які на власні очі бачили жахіття війни, подякували волонтерам "Евакуації-200" за те, що ті, не боячись труднощів та обстрілів, намагаються повернути тіла полеглих українських воїнів рідним.

Читайте також: Україна робить усе можливе для звільнення 74 героїв до Нового року, - Геращенко

Ссылка скопирована в буфер обмена