До Кривого Рогу вперше привезуть Вифлеємський вогонь миру

До Кривого Рогу вперше привезуть Вифлеємський вогонь миру

Фото: Первый Криворожский

Вогонь із Вифлеєму у Кривому Розі з'явиться вперше. Його привезуть представники криворізького осередку Національної скаутської організації України "Пласт" ще до Різдва. Редакція новинного порталу "Перший Криворізький" дізналася, коли вогонь миру з'явиться у нашому місті та де містяни можуть його отримати. На наші питання відповів референт прес-служби МО "Пласт-НСОУ" у Кривому Розі Антон Ковальчук.

Добра традиція роздавати світло та тепло Вифлеємського вогню миру існує ще 1988 року. Започаткувала її Австрійська телелерадіокомпанія, згодом ініціативу перехопила скаутська організація Відня "Пласт". Щороку, перед Різдвом, пластуни привозять Вогонь з Вифлеєму та розповсюджують його у країнах Європи, у тому числі - й в Україні.

Хто ініціатор привезення Вогню в Кривий Ріг?

Трохи розповім про Вифлеємський вогонь миру.
Вифлеємський вогонь постійно горить у Вифлеємі, в яскині, місці народження Ісуса Христа, як спомин про прихід на землю Христа – нашого Спасителя – котрий є символом Любові і Миру, визволенням від гріхів. Він визволяє людей з розпачу і дає сил, сподівання і надію.
Цю передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започатковано у 1988 році в Австрії. У 1992 традиція завдяки пластунам була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.
До Кривого Рогу Вифлеємський вогонь миру приїде вперше. Розповсюджують Вифлеємський вогонь миру в Україні пластуни, тож, оскільки осередок Пласту відновився в нашому місті лише цього року, то й ця традиція буде започаткована в Кривому Розі за ініціативи криворізьких пластунів.

Читайте також: Коли і як створена у Кривому Розі організація пластунів

Чому ця акція важлива для нашого міста?

Гадаю, це важливо для кожного населеного пункту, оселі, родини. Вифлеємський вогонь – це символ тепла, миру, злагоди та добра. Завдяки цій акції з кожним роком все більше і більше сердець об єднується теплотою цього вогню. Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до сиротинців, лікарень, щоб всі, хто перебуває далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.
Впевнений, що наші містяни з радістю долучаться до цієї доброї традиції пластунів у передріздвяний час нести у кожну домівку Вифлеємський вогонь миру. Цією благородною справою пластуни вже багато років об єднують серця всіх українців: від сходу до заходу, від півдня до півночі. Передати вогонь кожному місту, кожній парафії, кожній оселі, кожній родині, кожній дитині, кожному потребуючому – головна наша місія у цей передсвятковий час. Адже це так важливо для кожної людини – відчути тепло та отримати надію на те, що все буде добре, особливо в цей непростий для українців час.

Хто прийматиме Вогонь і де?

12 грудня Вогонь миру та добра українські скаути - пластуни - отримають у Відні та привезуть до Києва, звідки поширять це символічне світло по всій країні. 17 грудня за Вогнем до Києва відправиться наша станична (голова осередку Пласту в м. Кривий Ріг), Тетяна Асадова, яка й привезе його до Кривого Рогу.
Вогонь до моменту передачі зберігатиме референт Уладу Старших Пластунів станиці Кривий Ріг Сергій Поліно. На нього покладена ця відповідальна місія.

Куди передадуть Вогонь?

В першу чергу Вогонь буде передано в церкви, потім громаді міста. Запрошуємо всі громадські організації і депутатів, як представників громади, а також всіх громадян прийти запалити свічечку від нашого Вогню і принести його додому, щоб в родинах і в нашому місті завжди був мир і злагода.

Чи є попередня домовленість із представниками церков міста?

Так, вже узгоджено дати. Вифлеємський вогонь миру 24 грудня буде передано Українській Греко-католицькій церкві, 6 січня — Українській Православній Церкві Київського Патріархату. Вогонь передаватиметься під час Служби Божої. Це дуже гарний церемоніял. Запрошуємо прихожан долучитися до цього дійства.

Чи готуються якось особливо члени ПЛАСТу для прийняття Вогню?

Звичайно, для нас це дуже важлива подія, тим більше що і ми організовуємо проведення цієї акції вперше, і в нашому місті ця подія також відбуватиметься вперше. Тому для нас важливо провести цей захід на гідному рівні. Всі секрети розкривати не буду, але скажу, що колядки точно будемо співати!

Чи зможуть долучитись до цього заходу не члени ПЛАСТу?

Так, до акції можуть долучитися всі охочі містяни. Про час та місце можна дізнатися на нашій сторінці у Фейсбуці

Читайте також: У Кривому Розі дітлахи приєдналися до лав пластунів

Комментарии (19)

сергей хомяк

20:06, 14 декабря 2017

Главное чудо схождения благодатного огня состоит в том, что в это "чудо" в XXI веке продолжают верить.

сергей хомяк

20:08, 14 декабря 2017

Ошибка. Это о следующем огне.

Добродій

09:49, 15 декабря 2017

сергей хомяк ,Усі народжуються та помирають. Це факт. Перед тими, хто цей факт усвідомлює, рано чи пізно постає питання - а навіщо? Є в цьому відрізку буття сенс, чи нема? І якшо є,то який? Відповідь більшості - пофіг. Хліба й видовищ, холодильник та телевізор. Ну є ще відмовки - збудувати дім, посадити дерево та народити дітей. Або двигати прогрес, линути до зірок. Щоб там, на зірках, дивитись телевізор та шарудіти в холодильникові. Але яка б відповідь на питання "навіщо?" не була,- "нема сенсу", " є сенс-ось такий", "є-але не такий, а ось такий", - та чи інша відповідь будується на вірі. Що таке віра? Це впевненність без доказів. Якщо в мене немає доказів і я не впевнений, то я будую догадки та гіпотези. Це не віра. Якщо я впевнений і в мене є докази, які я можу пред'явити - це також не віра, це знання. Якщо я впевненний, а доказати не можу - тоді я віруючий. На питання про сенс буття намає доказової відповіді. Є або "пофіг", або віра - в Бога, в "прогрес", в "людину" і таке інше. Так було і в ХХI сторіччі до Різдва Христового, так є і в ХХI ст. по Різдві Христовім. Єдина різниця - тоді було:-"Ги-ги, дурненькі віруни!", тепер:-"Ги-ги, дурненькі віруни, вже ж ХХI сторіччя!".Так буде й надалі, до кінця світу. Тому що віримо ми в те, що нам подобається. Так було і буде. І головне питання для кожного - чому мені це подобається, це дійсно варте того, щоб бути сенсом життя?

сергей хомяк

12:56, 15 декабря 2017

Мой пост не о вере, а о посредниках. Если мне понадобится помощь, я обращусь к нему сам.

Добродій

15:34, 15 декабря 2017

сергей хомяк , 1. У вашому коменті не було нічого про "посередників", а було про віру, над якою ви іронізували з "висоти" ХХI сторіччя.
2. Щодо "обращусь к нему сам". Я молюся Богу вранці та ввечері,

Добродій

16:18, 15 декабря 2017

Добродій, це звичайне молитовне правило. Також, протягом дня звертаюсь до Бога з молитвами. Як ви собі уявляєте все це через посередників? Ви не дуже володієте матеріалом, недостатньо розумієтесь на тому, над чим глузуєте.
3. Щодо посередників. Немає в нас посередників, окрім Господа Іісуса. Священник така сама людина, такий самий віруючий, як і інші - монахи чи міряни. Він так само сповідується в своїх гріхах другому священнику. Патріарх чи мітрополит, чи архієпіскоп - усі сповідуються так само, як і інші віряни. Хіба "посередники" так робили б? Питання про священство - це питання про церкву. Що є церква - товариство людей, сповідуючих одну філософську концепцію, чи щось більше? Ми віримо, що церква - це тіло Христове, небо на землі. В ній кожна людина - священник, мірянин, монах - може змінити себе, полюбивши Бога і ближнього, ввійти в це небо і врости в це тіло Христове. Людина повинна докладати до цього зусилля, але сама цього зробити не зможе. Тільки з поміччю Божою. Церква і є поміч Божа. І ті засоби, через які Бог зцілює людей - причастя, сповідь та інше - це дійсно Божі засоби, а не людські. І той, хто цьому служить, має присв'ятити цьому все життя, має бути посв'ячений на цю справу. Оце і є священники. Не посередники, а служникі Божі.

vasil1980

20:13, 14 декабря 2017

Дибилизм. Вогонь із Вифлеєму понапридумывали и внушают людям всякий бред

antix3m

20:28, 14 декабря 2017

vasil1980, конечно, куда полезнее постить такой бред, как ты это делаешь! Всегда ведь проще что-то обгадить, чем попытаться сделать этот мир немного лучше и добрее!

antix3m

20:21, 15 декабря 2017

тамерлан1944, взагалі по-перше тут йшла мова не про той вогонь, який в переддень Великодня сходить, а по-друге, головна теза - це єднання людей, а вогонь усього лише символ...

Сергей66

21:43, 14 декабря 2017

Дремучий народ..

Печалька...

Major

22:52, 14 декабря 2017

И сразу рассасется цилюлит, в холодильнике появится кавбаса, проезд станет по 1 грн. зарплаты и пенсии вырастут, цены на все упадут, комуналка будет по гривне!!!! Слава огню!!!!! Здобули бл&ть!!!! Как то и без огня 100000 лет жили, и ни кто не умер.... А счас прям заживем!!!!!!!!!!!!!!

ДА... Я ТАКАЯ

23:02, 14 декабря 2017

не было печали...

_Alex_

09:45, 15 декабря 2017

Жалкая реклама неонацистско-диверсионной организации. Основное чему в ней обучают - азы разведывательно-диверсионной деятельности. Зачем стране столько диверсантов стало понятно в 2013-2014 м. годах. А теперь о Вифлиемском он же Благодатный огонь. Каждый год на пасхальные праздники его привозят самолетом из Иерусалима в Киев, откуда развозят по церквям епархий автотранспортом. Чем тот огонь отличается от пластуновского не понятно. А наверное то церковный огонь, а это светский, заряженный духом патриотизма, ненависти к врагам и ... СУГС, как же без этого

Добродій

09:58, 15 декабря 2017

_Аlех_, Благодатний вогонь на Пасху - то не є Віфліємський на Різдво, ви не розібрались. Але в мене теж сумніви щодо того, що Віфліємський вогонь привезли до Кривого Рогу вперше. Можливо, редакція має на увазі саме католиків та греко-католиків.

_Alex_

10:33, 15 декабря 2017

Извините был неправ. Вифлеемский огонь - это действительно событие католической ветви христианства. Т.е. в принципе для этой части населения возможно событие значимое, но их в нашем городе меньше чем мусульман или иудеев. Почему об их религиозных событиях молчат? Несправедливо...

Ссылка скопирована в буфер обмена