Як дітям і жінкам убезпечитись від насилля, розповідали у Кривому Розі

Як дітям і жінкам убезпечитись від насилля, розповідали у Кривому Розі

Фото: Первый Криворожский

Що робити дитині, якщо до неї чіпляються чужі, та як убезпечити себе дорослим, говорили у Кривому Розі вчора, 5 грудня.

До кампанії «16 днів проти ґендерно обумовленого насильства» приєднались члени БО «БТ «Мережа». Відбулась жива бібліотека із представниками Патрульної поліції Кривого Рогу та п’ятнадцятьма дівчатами і жінками.

Інспектор патурльної поліції Сергій Сокуренко та психолог Дар'я Мельник провели міні-лекцію з питань насильства та протидії йому.

Питання аудиторії виявилися дуже різними, підлітків більше цікавило як поводитися на вулиці чи в гуртожитку у випадку, якщо до тебе чіпляються, жінок турбувало, що робити в разі вчинення насильства батьком над дітьми або ними самими. Питали і про правильність своїх дій, коли сусіди б'ють дітей або дружин.

Замість запланованих 30 хвилин, спілкування продовжувалося півтори години. Ми дуже вдячні поліцейським, які завітали до нас сьогодні. Хлопці не просто згаяли час, а щиро намагалися допомогти, лишали свої телефони та рекомендували вихід із ситуації в кожному конкретному випадку.

«Паралельно ми проводимо зустрічі зі школярами і студентами, патрульні та психологи показують тематичні ролики, читають лекції, і, що дуже важливо, говорять із молоддю й відповідають на усі питання, навіть незручні. Попереду ще декілька заходів, завершити кампанію ми плануємо панельною дискусією «Гендерна рівність: хто рівніший?» - говоритьPR-менеджер організації «Мережа», Ярослава Токмакова.

Раніше ми писали про те, що жінок вчили протистояти фізичному насиллю.

Ссылка скопирована в буфер обмена