ВІЛ - не вирок. Кривий Ріг підбиває підсумки проекту

ВІЛ - не вирок. Кривий Ріг підбиває підсумки проекту

Фото: Первый Криворожский

Проект, що тривав у Кривому Розі та районі сьогодні завершився грандіозною конференцією для лікарів, прес-брифінгом та відкриттям 5-го за час існування проекту центру, в якому віднині тестувати на ВІЛ та надаватимуть допомогу.

Костянтин Мурашко, який взяв участь у сьогоднішньому прес-брифінгу, зазначив, що протягом проекту "Сталість ВІЛ-Послуг" відкрито 4 центри надання первинної медичної допомоги у Кривому Розі, і один такий центр було відкрито сьогодні, 15 листопада, у Лозуватці.

У Кривому Розі за 9 місяців поточного року виявлено 835 ВІЛ-інфікованих криворіжців. Серед них 111 - діти. Всі вони взяті на облік. У Криворізькому районі захворювання діагностовано у 65 осіб. Також взяті на облік.

В Центрі СНІДу і "Кабінетах довіри" на сьогодні спостерігаються близько 10 тисяч криворіжців, за словами представників центру профілактики та боротьби зі СНІДом.


Читайте також: «Знаєш свій статус - живеш». Про ВІЛ-інфікованих у Кривому Розі

Для порівння - станом на травень цього року лабораторією криворізького центру профілактики та боротьби зі СНІДом зареєстровано 303 нових випадки інфікування вірусом імунодефіциту людини

Важливо, говорять ініціатори проекту "Сталіст ВІЛ-послуг" те, що тепер пацієнт знаходиться під постійним супроводом фахівців. Грубо кажучи, "губиться" менша кількість пацієнтів.

Читайте також: Сміливий крок. ВІЛ-позитивна криворожанка заявила про себе

"Люди, які вважають. що їх проблема в жодному разі не торкнеться - помиляються", - сказав під час брифінгу Костянтин Мурашко, начальник управління охорони здоров'я виконкому міськради Кривого Рогу.



Організатори заходу - БО «БТ «Мережа» м. Кривий Ріг», головні донори проекту Deloitte та USAID.

Комментарии (2)

ТАРАНТУЛ

08:08, 16 ноября 2017

ВИЛ не приговор у кого есть бабло.

Zar

17:58, 16 ноября 2017

Это только на камеру такие сказки, а по факту, пришёл в этот центр, хотел сдать тест, так меня послали в поликлинику по месту жительства. Позвонил в регистратуру поликлиники- они отфутболили к семейному врачу, позвонил терапевту- он недовольным голосом начал рассказывать когда я могу прийти к нему за направлением на тест.
На этом мой итузиазм провериться закончился.

Ссылка скопирована в буфер обмена