У Кривому Розі піклуються про культурний розвиток дітей та юнацтва

У Кривому Розі піклуються про культурний розвиток дітей та юнацтва

Фото: Первый Криворожский

У Кривому Розі відзначити перший у місті фест дитячої книги та випуск ювілейного випуску альманаху «Символ».

До проекту долучилися зі своїми унікальними творами викладачі різних кафедр КДПУ, науковці з інших вузів, педагоги, перекладачі, бібліотекарі, дорослі та малі митці.

Презентації журналу передував фестиваль для дітей «Приндик-фест-2017». Багато творів свіжоствореного альманаху про дітей і для дітей.

На ігрових локаціях у головному корпусі КДПУ юні криворіжці мали змогу проявити себе, познайомитися з казково-магічними перепетіями героїв з «Символу».

Організатори презентації і письменники Кривого Рогу кажуть, що дітей обов'язково треба познайомити з творами, опублікованому у журналу.

Цікаво, що дитячий книжковий фестиваль відбувся вперше у Кривому Розі.

«Усі ми родом з дитинства, - казав великий Антуан де Сент-Екзюпері. Особистість формується з малих років. Зараз нарікають, що діти майже не читають... Але рано чи пізно, якщо є книжка, дитина її прочитає. Зараз багато мультфільмів створено за мотивами дитячих книжечок», - зазначила на презентації директор бібліотеки КДПУ Ганна Віняр.


Читайте також: Під прицілом та увагою - Поштова авеню в Кривому Розі

У альманасі представлені наукові статті, критичні огляди, філософські візії, поезія, проза, переклади.

На сцені актової зали діти читали вірші різними мовами і одразу ж їх перекладали.

Зазначимо, що ювілейний випуск - багатомовний. Твори німецькою, вірменською, англійською, білоруською, російською та, звісно, українською.

Організаторами символічної зустрічі виступили Ірина Бугайова та Тетяна Меліхова.


П'ятий випуск альманаху включає досвід знаних майстрів слова, творчість молодої генерації Кривого Рогу та дитячі твори.

Фестиваль дитячої книги у виші Кривого Рогу був запланований відділом культури міста, проте зробили його, практично, організатори літературної зустрічі.

Цьогоріч «Символ» став проектом-переможцем конкурсу «Громадський бюджет-2017».


Від громадського бюджету на друк альманаху було виділено 140 тисяч гривень, з яких 10% сплатили автори самого журналу. Частку грошей виділив партнер - Криворізький державний педагогічний університет.

У планах на майбутнє - 6 випуск альманаху, присвячений мистецтву перекладів.

Заступник міського голови Валентина Бєрлін на презентації зазначила, що місто готове підтримувати ініціативність містян, які докладають зусиль до літературного розвитку Кривого Рогу.

Тим часом, криворіжці подають проекти на конкурс Громадський бюджет (лінк), спрямовані на благоустрій, а не на соціально-культурні ініціативи.


Ссылка скопирована в буфер обмена