Отримують лікування лише 19% ВІЛ-позитивних мешканців Кривого Рогу

Отримують лікування лише 19% ВІЛ-позитивних мешканців Кривого Рогу

Фото: БО БТ "Мережа"

Про успіхи проекту «Сталість ВІЛ-послуг», який діє у Кривому Розі рік, благодійники розповіли на конференції у Дніпрі.

Учасники говорили про стан реалізації державної політики щодо протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в Дніпропетровській області у першому півріччі 2017 року.

Директор “БТ «Мережа»” Елла Соколюк розповіла про успіхи пілотного проекту розбудови нової системи сталості ВІЛ-послуг у Кривому Розі, який стартував рік тому.

Елла Соколюк говорить, що проект ініційовано щоби забезпечити сталість надання ВІЛ-послуг представникам основних груп населення з підвищеним ризиком зараження ВІЛ, а також людям, які живуть з ВІЛ (ЛЖВ), через створення нормативних, організаційних та фінансових умов.


«Для Кривого Рогу такі послуги є дуже важливими, адже поширеність ВІЛ-інфекції в місті є однією з найвищих серед промислових міст України. Показник поширеності ВІЛ-інфекції майже в два рази перевищує показник по Дніпропетровській області і в п’ять разів – показник по Україні»,
- сказала Елла Соколюк.



Станом на 1 липня 2017 року у Кривому Розі з початку епідемії зареєстровано 25 543 осіб, у яких виявлено антитіла до ВІЛ, в Криворізькому районі – 1 433.


На диспансерному обліку з ВІЛ-інфекцією перебуває 10 031 особа (Кривий Ріг) та 469 осіб (Криворізький район).

АРВ-терапію в місті отримує 4 872 (з них 209 дітей), в Криворізькому районі – 323 (з них 1 дитина). Тобто, лише 19% ВІЛ-позитивних мешканців міста та 22,5% в районі отримують лікування.

Майже за рік роботи проекту «Реформа ВІЛ-послуг у дії» в Кривому Розі вдалося збільшити кількість обстежень на ВІЛ із застосуванням швидких тестів, забезпечити швидкими тестами заклади охорони здоров’я міста та Криворізького району, впровадити децентралізацію ВІЛ-послуг та інтегровану допомогу ЛЖВ.

Команда з Кривого Рогу отримала на засіданні ради високу оцінку своєї діяльності від представників Департаменту охорони здоров’я та планує передати успішний досвід впровадження пілотного проекту «Реформа ВІЛ-послуг у дії» іншим містам Дніпропетровської області.

Проект реалізує БО «Благодійне товариство «Мережа» м. Кривий Ріг» за підтримки проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг в дії».

Комментарии (1)

987

16:03, 17 августа 2017

зачем делать такие безграмотные заголовки? ну если трудно с математикой то проведу ликбез получают лечение 4872 на учёте 10031 путём деления и умножения на 100 мы получаем 48.5% а не бред собачий который Вы написали. а по поводу "з початку епідемії зареєстровано 25 543 осіб" за 23 года их в живых осталось вот те 10031 которые стоят на учёте. а по криворожскому р-ну процент ещё выше. или при таких процентах нет сенсации !!!!!! и некто не будет читать?????

Ссылка скопирована в буфер обмена