Криворіжці можуть спокійно їсти бахчеві. Випадків отруєнь цьогоріч не зафіксовано

Криворіжці можуть спокійно їсти бахчеві. Випадків отруєнь цьогоріч не зафіксовано

Фото: google.com

З початку літа медики Дніпропетровщини не зафіксували жодного випадку отруєння кавунами та динями. Люди стали уважніше ставитися до вибору баштанних, впевнені в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

«Мешканці області стали більш відповідально ставитися до вибору баштанних культур. Вони рідше купують дині та кавуни на стихійних ринках, де товар має сумнівну якість. Також люди віддають перевагу вітчизняним виробникам, які, на відміну від закордонних, не обробляють рослини хімікатами і не використовують нітрати. Для порівняння, минулого року було зафіксовано 17 випадків отруєнь баштанними», - зазначили в департаменті.

За словами фахівців, щоб вберегтися від отруєння слід купувати кавуни та дині на продуктових ринках і в магазинах, де товар сертифікований. Обирати баштанні необхідно цілі, без тріщин. Перед вживанням кавун чи диню треба вимити.

В департаменті нагадують, що симптоми отруєння виникають за 2-3 години після вживання. При нудоті, діареї, підвищенні температури, різких болях в животі рекомендують пити підсолену воду та звернутися по допомогу до лікарів.

Комментарии (3)

ТАРАНТУЛ

16:35, 13 августа 2017

Всегда перед тем как кушать овощи лучше чтоб они полежали в холодной воде с пол часика.Вода вытягивает нитраты.

радистка КЭТ

16:39, 13 августа 2017

от них избавится можно только через туалет

радистка КЭТ

16:37, 13 августа 2017

Только писали про превышение нитратов в 5-7 раз при контроле в херсонской , а в нашей все чисто - нитраты выветриваются при пересечении Марьяновки

Ссылка скопирована в буфер обмена