Пенсійне питання: що стимулюватиме поліпшення умов праці для робітників?

Пенсійне питання: що стимулюватиме поліпшення умов праці для робітників?

Фото: Первый Криворожский

Пенсійна реформа передбачає скасування спеціальних режимів пенсійного забезпечення, зокрема, для держслужбовців та працівників прокуратури.

Про це під час брифінгу розповів заступник Міністра соцполітики Микола Шамбір.

Проте цей крок не стосуватиметься тих категорій громадян, які об’єктивно потребують особливої уваги та підтримки з боку держави.

«Таким чином, залишаються незмінними пільги виходу на пенсію жінкам, які виховали 5 дітей, або виховали дітей з інвалідністю, залишаються також пільгові умови для учасників бойових дій, для чорнобильців.

Крім того, залишаються такі умови для громадян з вадами функцій росту. Це практично весь перелік тих категорій, для яких умови виходу на пенсію залишається незмінними»
, - заявив Микола Шамбір.

Читайте також: Без пенсій можуть залишитись усі, - Гройсман

Він уточнив, що пільгові умови призначення пенсій працівникам по списку 1 та списку 2 (шкідливі умови виробництва) забезпечуватимуться за рахунок підприємств.

Цей крок стимулюватиме роботодавців поліпшувати умови праці для робітників, а також гарантуватиме працівникам належні умови пенсійного забезпечення.

Дотримання прав працівників зі сторони держави забезпечуватиме Державна служба зайнятості, оперативно реагуючи на звернення щодо можливих порушень.

За рахунок підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень надходження коштів від сплати єдиного внеску за 7 місяців збільшилося на 11,5 мільярдів гривень. Ці кошти використають на підвищення пенсій.

«За даними Пенсійного фонду, за сім місяців до Пенсійного фонду надійшло за рахунок сплати єдиного внеску 83,8 млрд грн. Ця цифра перевищує на 11,5 млрд заплановані кошти, і це той ресурс якраз, який ми передбачаємо на підвищення пенсій», - зазначив Микола Шамбір.


Комментарии (6)

ABC2017

19:45, 01 августа 2017

Понятно. На досракову пенсию могут пойти цыгане(бо у них куча детей) и калечи(прости Господи). Остальные пашите - солнце высоко.

люса

20:56, 01 августа 2017

Правительство идёт на уничтожение народа.

Gelena

06:07, 02 августа 2017

Він уточнив, що пільгові умови призначення пенсій працівникам по списку 1 та списку 2 (шкідливі умови виробництва) забезпечуватимуться за рахунок підприємств.
Значит, деньги платились пенсионному фонду, а пенсию должен платить работодатель. Молодцы правители, конкретно рулят!

Ихти Андр

06:38, 02 августа 2017

Это значит, что не будет списков 1 и 2 . Аттестация рабочих мест покажет идеальные условия труда в шахтах, крьерах, у мартенов.

Phil-1

07:49, 02 августа 2017

Человек разумный, не покажет, поверь мне.

Ихти Андр

09:02, 02 августа 2017

Phil-1, не надо понимать мои слова буквально.

Ссылка скопирована в буфер обмена