Хто використовує протестний потенціал металургів та шахтарів Кривого Рогу, - Лист в редакцію

Хто використовує протестний потенціал металургів та шахтарів Кривого Рогу, - Лист в редакцію

Фото: Первый Криворожский

Редакція сайту отримала лист від одного із читачів, який висловив свою точку зору щодо мітингів у Кривому Розі, які відбудуться днями.

Про них ми писали раніше тут.

Текст листа редакція, зважаючи на суспільний резонанс, публікує повністю без правок.

Автор висловлює персональну думку, яка може не збігатись із думкою редакції.

«Розкриваючи основні аспекти взаємодії сучасних профспілок та груп інтересів, як одного з провідних компонентів політичної системи, актуальним постає питання використання профспілкового рухи у політичній боротьбі.

Згадаємо, що основною функцією профспілок є представництво і захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів найманих працівників.

Водночас законодавство України, як і багатьох держав світу, забороняє політичну діяльність профспілок, вони не можуть ставити перед собою політичні цілі, висувати політичні вимоги, проводити мітинги, демонстрації, збори та інші заходи на підтримку чи проти політичних партій та кандидатів на виборах, тощо. Відповідно до ч. 3 ст. 36 Конституції України, політичні мотиви об’єднання громадян у професійні спілки повністю виключається.

Попри це, політизація профспілкового руху в Україні прослідковується у більшій чи меншій мірі протягом усіх років незалежності. Досить яскравим прикладом сьогодення в процесах політизації профспілкового руху є використання протестних настроїв, які виникли в середовищі гірників та металургів Кривого Рогу.

Так, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець протягом багатьох років використовує «Незалежну первинну профспілкову організацію ПАТ «АМКР» (голова Іванченко С.В.) та «Незалежну профспілку працівників науки, виробництва та фінансів» (голова Гапон С.Г.), за рахунок яких збільшує свою електоральну базу.

Зазначені незалежні профспілки фактично являються суб’єктами господарювання, першочерговою метою яких є отримання прибутку їх власниками, в особі Гапона С.Г. та Іванченка С.В., а ніяк не відстоювання та захист прав працівників гірничо-металургійних підприємств міста.

Так, розпалюючи трудові конфлікти, висуваючи до керівників підприємств ГМК нереальні до виконання в сучасних економічних умовах вимоги, підбурюючи робітників підприємств до протестних заходів, Гапон С.Г. та Іванченко С.В. може забезпечують собі існування за рахунок внесків введених в оману робітників та відрахувань на їх оздоровлення?

Вони розуміють, що чим більше вони будуть спекулювати на соціально-економічних проблемах трудових колективів, тим більше зростатимуть їх статки.

Подивимось на прикладі активу «Незалежно профспілки працівників науки, виробництва та фінансів», керівником якого є Гапон С.Г. З метою забезпечення повного та всебічного контролю над діяльністю профспілки, Гапон С.Г. обрав собі заступником рідного сина Гапона М.С., а бухгалтером призначив його дружину Гапон О.

Чи може Гапон С.Г., який володіє нерухомістю в Болгарії та декількома квартирами на території міста дійсно розуміти та відстоювати проблеми та інтереси робітників?

Чи має моральне право Іванченко С.В., який під час ведення власного бізнесу з розведення сільськогосподарської худоби не оформлює найманих працівників та не сплачує за них податки вимагати від керівництва підприємств дотримання трудового законодавства та збільшення заробітної плати?

Замислимось Громадо! Не дамо ввести себе в оману та використати Нас та Наші проблеми для збагачення»

Як відбувались протестні мітинги навесні - читайте тут.

Комментарии (15)

bogdantolstblj

09:05, 24 июля 2017

По чем нынче стоит такая "стаття"?

bogdantolstblj

19:07, 24 июля 2017

Менделеев, я ведь не спорю с фактом, что "профсоюзы" ганаят свое кино и чхать хотели на трудяг... Но от статейки то на километр воняет проплатой...

ШКВЫРЬ

09:47, 24 июля 2017

Пусть протестуют дальше всем наплевать

uefi

09:55, 24 июля 2017

может и бабкам начать протестовать у кого пенсия 1500грн?

Антенна

10:44, 24 июля 2017

Ну и кому протесты бабок нах нужны???

zloy ya

10:08, 24 июля 2017

Гапон со своим семейным подрятом хоть попу рвет за бабло рабочих и за свой карман а у бобченко все как всегда хорошо. А где стать что 259 человек принудительно выводят в чп стил сервис? если неточен то за забор.

Vasiliy1964

10:16, 24 июля 2017

4й этаж Управления гудит..... дали команду готовить остановку шахты

Антенна

10:45, 24 июля 2017

Хотелось бы комментарии Менделеева тут увидеть

Romashka123

19:42, 24 июля 2017

Менделеев,оно то так...но на самом деле колотят ситуацию пара идиотов...никакого собрания трудового коллектива не было. Собирали подписи на табуреточке у сонных шахтеров после ночной смены.

Роман АМКР

10:19, 24 июля 2017

Как бы мне не хотелось повышения зп, а все равно это не даст желаемого результата. Побубнят пару дней и опустив головы опять пойдут работать с мизерной зп, без вредного стажа и без будущего

dyadyo

10:40, 24 июля 2017

Протестовать нужно,а такие статьи пишут люди не знающие горняцкий труд.Посмотрите зарплаты руководителей предприятия и горняка который трудом и потом добывает руду,или попробуйте сами буриь тогда скажите сколько нужно получать за такой труд.

dyadyo

11:06, 24 июля 2017

тамерлан1944,В наше время менеджеры занимаются отмывом денег на уже давно построиных предприятиях,а не их модернизацией и развитием.В 2000 году директор шахты получал на уровне с проходчиков а сейчас в пять раз больше.Пожелали себе оклады теперь умничают

dyadyo

11:07, 24 июля 2017

тамерлан1944,В наше время менеджеры занимаются отмывом денег на уже давно построиных предприятиях,а не их модернизацией и развитием.В 2000 году директор шахты получал на уровне с проходчиков а сейчас в пять раз больше.Поделали себе оклады теперь умничают.

normalnalyudyna

10:47, 24 июля 2017

а ім'я у автора є?

panov

12:45, 24 июля 2017

Гапон владеет недвижимостью в Болгарии, а слуга народа Бобченко, наверное, живет в однокомнатной хрущевке))

Ссылка скопирована в буфер обмена