В Україну прийшли ліки для онкохворих дітей та дітей хворих на нанізм

В Україну прийшли ліки для онкохворих дітей та дітей хворих на нанізм

Фото: google.com

В Україну прибула велика партія медикаментів для онкохворих дітей та гормону росту для дітей віком до 10 років, закуплених за кошти держбюджету через міжнародну організацію Програма розвитку ООН.

Поставка дозволить забезпечити гормоном росту 837 дітей, які хворіють на нанізм різного походження. Препарат бельгійського виробництва закупила Програма розвитку ООН за бюджетні кошти Міністерства охорони здоров’я України.

На початку весни ПРООН було проведено тендер на закупівлю соматропіну для дітей молодше і старше 10 років, переможцем якого стали два міжнародних постачальники.

Миттєво було розпочату виробництво гормону для України, що займає в середньому 3 місяці.

Читайте також: «Нинішня система – це біль народу», - Супрун про медреформу

Препарат було виготовлено в Бельгії і сьогодні на склад МОЗ надійшло 308 тисяч мг активної речовини у формі попередньо наповненої шприц-ручки, що будуть використовуватись для дітей віком до 10 років.

Вартість закупленого препарату склала 125 мільйонів гривень.

Соматропін корейського виробництва, що буде використовуватись для дітей віком старше 10 років, буде також доставлено в країну найближчим часом.

Разом з поставкою Соматропіну надійшли життєво необхідні ліки для онкохворих дітей, що були вироблені в Європі та США, а самелінезолід, ідарубіцин, гідрокортизон та тігециклін на загальну суму 4 330 289,48 грн.

Станом на цей час понад 7 900 лікарських препаратів отримано на склад МОЗ.

Читайте також: Безкоштовні ліки можна отримати в 388 аптеках Дніпропетровської області

«Дитяча онкологія таорфаннізахворювання, серед яких також нанізм, є важливими напрямами, яким ми в Міністерстві приділяємо значну увагу.

Як правило, лікування таких захворювань є коштовним і родина просто не в змозі оплатити його самостійно»
, - прокоментувала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун.

У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, були закуплені виключно якісні медикаменти, до яких у пацієнтських організацій немає зауважень.

Зауважимо, що нанізм (низькорослість) – одна з важливих проблем дитячої ендокринної патології, особливо якщо він є наслідком дефіциту гормону росту, а також внаслідок генетичної патології.

Згідно з оперативною інформацією регіонів (дані реєстру) станом на 20.04.2016 рік в Україні зареєстровано 1 252 дитини, які потребують лікування препаратами соматропіну згідно із протоколами, затвердженими відповідними наказами МОЗ України.

Комментарии (1)

Орк03

21:57, 15 июля 2017

Хоть что-то хорошее

Ссылка скопирована в буфер обмена