«Нинішня система – це біль народу», - Супрун про медреформу

«Нинішня система – це біль народу», - Супрун про медреформу

Фото: Первый Криворожский

Бланки лікарняних листів не можуть надрукувати через зрив тендерів.

Про це на годині запитань до уряду сказала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Останнім часом в деяких українських поліклініках відсутні бланки лікарняних листів.

«Тендери вже двічі були зірвані, і це був саботаж, ми далі працюємо в міністерстві, щоб завершити цю роботу.

Коли оголосили тендер, подали в суд, коли знову потрібно було оголошувати – знову подали в суд. Вже третій раз робимо тендер, сподіваємося, що вони будуть готові»
, - сказала Уляна Супрун.

Читайте також: Не більше 15 штук в одні руки: у Кривому Розі немає лікарняних бланків

Зазначимо, що позитивний висновок профільного комітету наблизив медичну реформу до втілення в життя.
Про це Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

«Комітет рекомендував до розгляду у другому читанні текст законопроекту 6327 зі змінами. Ми погодили цю версію як таку, що дозволить розпочати медичну реформу з січня 2018 року.

Ключовою зміною, якої зазнав законопроект №6327 після внесення правок, є виключення співоплат пацієнтів за медичні послуги та розширення гарантованого пакету послуг»
, - йдеться у повідомленні.
За словами виконуючої обов'язки міністра МОЗ, співоплати допоможуть уникнути очікування на послуги у лікарнях та підняти на новий рівень відповідальність у стосунках лікар-пацієнт.

«Залишився останній крок, що має дати нарешті старт медичній реформі в Україні. Ми чекаємо, що депутати розглянуть законопроект у другому читанні», - висловила свої сподівання Уляна Супрун.
Проте:

«Голова комітету охорони здоров'я Верховної Ради Ольга Богомолець відмовляється підписувати позитивний висновок комітету і цим самим блокує можливість голосування закону сьогодні та початку медичної реформи», - повідомляє виконуюча обов'язки міністра МОЗ.

Читайте також: Безкоштовні ліки можна отримати в 388 аптеках Дніпропетровської області
Уляна Супрун застерігає, що зволікати більше не можна:

«Або ми змінюємо систему так, щоб вона дійсно охороняла здоров’я кожної людини, або залишаємо все як є – неефективне лікування, побори в лікарнях і відчай сімей, в яких, не дай Боже, хтось захворів.

Нинішня система – це біль народу, що триває вже 25 років, проте ми можемо його припинити».
12 липня головний законопроект реформи охорони здоров’я №6327 вийшов із комітету з питань охорони здоров’я з рекомендацією підтримати в залі.

«Ми будуємо систему охорони здоров’я, де будь-хто — бідний він чи багатий — однаково реалізує своє право на здоров’я».

Комментарии (4)

Гюнтер

19:25, 14 июля 2017

«Тендери вже двічі були зірвані, і це був саботаж, ми далі працюємо в міністерстві, щоб завершити цю роботу", - то папэрэдники и агенты Кремля не дают больничные напечатать, шатуны...)))

Чудной

19:35, 14 июля 2017

Нинішня влада - це біль народу...
Не чим не краще від попередньої

Gelena

20:52, 14 июля 2017

Ну, конечно, американке лучше знать что и как должно быть в нашей стране. Гастарбайтерам заезжим-приезжим, грузинам, литовцам, полякам, американцам - зеленый свет от наших правителей, по принципу - после нас хоть потоп.

Махно

21:03, 14 июля 2017

Супрун- абсолютно лишний человек в системе здравоохранения Украины. Вспоминается стихотворение Некрасова о барине: "Старого отпели, новый слёзы вытер, сел в свою карету и уехал в Питер..." Завтра идея реформирования лопнет как мыльный пузырь без должного финансирования и опять кому то купят билет на обратную дорогу....

Ссылка скопирована в буфер обмена