«Пенсії були мінімальними, щоб перед виборами зробити подачку», - Гройсман

«Пенсії були мінімальними, щоб перед виборами зробити подачку», - Гройсман

Фото: Google.com

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Верховну Раду України консолідувати зусилля навколо пакета урядових законопроектів по пенсійній реформі та ухвалити рішення в цілому.

Це дасть можливість відновити справедливість у соціальній сфері та прибрати можливість маніпуляцій з пенсіями, як з інструментом впливу на людей.

Про це повідомляє прес-служба Урядового порталу.

«Пенсіонери багато років чекають рішень, проекти яких вже знаходяться у Парламенті. Я би хотів, аби ми максимально швидко рухалися з прийняттям пенсійної реформи, яку очікують мільйони пенсіонерів», - сказав Глава Уряду.

Він визнав, що деякі політики й політикани намагатимуться зірвати голосування. Проте, йдеться про підвищення пенсій 9 мільйонам пенсіонерів вже з 1 жовтня, підкреслив Володимир Гройсман.

Читайте також: 9 мільйонів пенсіонерів України перестануть бідувати

«Згадайте як використовували політики пенсії. Все робили для того, щоб пенсії були мінімальними, а потім використовували цей інструмент впливу на українців, щоб перед виборами зробити подачку – змінити коефіцієнт чи дати разову виплату. Це неприпустимо.

Завдання моє як Прем’єр-міністра та Парламенту – ухвалити закон, який дасть можливість забрати пенсії з рук політиків і передати їх в руки пенсіонерів. Ми маємо за це боротися, й ухвалити рішення, яке дозволить щороку індексувати пенсії, осучаснювати їх»
, - сказав Володимир Гройсман.

Він звернув увагу, що пропозиції Уряду можна удосконалювати, але це не може чекати роками.

Читайте також: Осучаснення пенсій і пенсійний вік. Порошенко підтримав пенсійну реформу Гройсмана

«Ми вже зробили величезну, серйозну роботу. Ми зберегли пенсійний вік без змін – це досягнення проекту закону. Ми ліквідували норми про оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам – важливий крок. Прийняли рішення про автоматичне осучаснення – підвищення пенсій.

Йдеться про 9 мільйонів пенсіонерів з 12 мільйонів. І не колись, а вже з 1 жовтня. Це величезна відповідальність перед громадянами, і перед працюючими людьми. Хотів би, аби ми консолідувалися і прийняли рішення і за основу, і в цілому ще влітку»
, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Він звернув увагу, що маніпулювання пенсіями в ручному режимі на догоду політичним інтересам має відійти у минуле.

«Наше завдання – зробити гарантовану для громадянина систему», - зазначив Прем’єр-міністр.

Комментарии (7)

PROSTOSE

14:23, 26 июня 2017

Как у забали ети депутаты и Ропошенко со своими опухшими от идиотизма мозгами!!! Постоянно про всякое говнище думают а полезного ничего не делают. Касаетса и наших криворожзких ожирневших от безделия идиотов в исполкомах. ЗДЕЛАЙТЕ ВОЗМОЖНЫМ ЖИТЬ ХОРОШО ЛЮДЯМ КОТОРЫЕ ВАС КОРМЯТ!!!

andrey.lyutyy

17:49, 26 июня 2017

Менделеев, Чуєш ти, знахабніле лайно скільки твій пан грошей тобі платить, щоб ти людей ображав? Такі як ти будуть на гілках висіти, коли час прийде, а він все таки прийде повірь мені!

абрам

14:29, 26 июня 2017

Да епкая справедливость о чем ты гройсман.Когда шахтер и металлург получает в 10раз меньше пенсию чем народный депутат.Справедливость.И из статьи я понял они отменили те законы которые приняли когда народна влада до кормушки дорвалась .А в чем суть реформы я так и не понял.

Владислав ...

15:05, 26 июня 2017

Аврамчег шоб тебе шото понемать надо сразу протрезветь.

абрам

15:47, 26 июня 2017

Владислав ..., Ну так истиный трезвеник обьясни в чем суть реформы.Или ты как менделеев сейчас плоскарем и ответишь чтобы больше не спрашивали.И у алабаев своих спроси что они думают по поводу пенсионной реформы.

Козаков

20:28, 26 июня 2017

Принятие данной пенсионной реформы - це "зрада" для будущих пенсионеров, так как путь до пенсии им будет закрыт что даёт возможность экономить в будущем миллиарды для распила "можновладцив", Украину расценивается как сырьевой придаток (Кучма сам не стерпел и дал интервью) в т.ч. по трудовым ресурсам.

cokolov

09:29, 27 июня 2017

Народ держат за быдло ,только на носу выборы кинут кость ,типа какие мы хорошие голосуйте за нас ,а пипл ведется и так уже 25 лет

Ссылка скопирована в буфер обмена