Приєднатися до геїв і лесбійок не дозволили. Марш рівності

Приєднатися до геїв і лесбійок не дозволили. Марш рівності

Фото: Первый Криворожский

Сонячної неділі, 18 червня, у столиці України гучно пройшов Марш рівності, в якому взяли участь демонстранти з різних міст України і не тільки. Кривий Ріг – не виняток.

Марш у Києві пройшов у рамках міжнародного форуму «КиївПрайд-2017». Акція націлена на підтримку прав ЛГБТ- спільноти в Україні. До маршу приєдналися українці з традиційною сексуальною орієнтацією

Напередодні маршу сайт, на якому була розміщена інформація про зустріч та організаторів було зламано. Невідомі залишили на сайті фотографії. На них зображено криваву розправу з геями та лесбійками.

До останнього була невідома конкретна точка зустрічі учасників. Та згодом повідомлення про місце зборів облетіло мережу Інтернет.
Марш почався о 10 ранку. Але, все по порядку.

Читайте також: Криворізькі геї і лесбійки взяли участь в столичному Марші рівності




Починаючи з 9 години ранку, Києвом почали збиратися провокатори, розкидуючи образливі листівки. Ті, хто виступали проти проведення маршу, утворювали ланцюги біля загород, якими були перекриті всі доступні вулиці міста Кия. Хлопці у балаклавах та з газовими балончиками в руках палили райдужні прапори. В руках у них були плакати з образливими гаслами: «Пі***асам не місце в Україні!», «Україна не содом», «Геть пі***асів».

Поліція забезпечувала правопорядок під час Маршу рівності у Києві. Захист у центральній частині столиці забезпечили понад 5000 правоохоронців.
У місці проведення заходу були встановлені фільтраційні пункти.

Але після 10 години почався «Марш рівності-2». Нацгвардійці відмовлялися пускати людей, які прийшли приєднатися до ЛГБТ-ходи. Усіх присутніх, що знаходилися по той бік пропускних пунктів хлопці у формі годували байками, що, мовляв, на наступному перехресті вас пропустять.


Достоту набігавшись по місту, ті, хто хотів приєднатися так і не зміг рушити в колоні Маршу рівності. Адже провокаторів зібралося близько сотні. І це лише на одному з пунктів, де працював наш журналіст.

Нацгвардійці ні з ким не розмовляли, коментарів не давали. Молодь з Білорусії, що не встигла приєднатися до маршу, питалася, чи всі люди такі в Україні, чи якось можна домовитися і не втратити можливості, часу і сил, які вони витратили саме для того, аби крокувати всім разом.

Девіз цьогорічного ЛГБТ-маршу «Країна для всіх». Крім того, учасники скандували «Права людини перш за все». Люди, що взяли участь у Марші рівності виглядали дуже яскраво: одяг, макіяж, кольорові прапори ти розмальовані обличчя. Видовищно і гучно. Не обійшлося і без провокативних костюмів, жестів і вигуків.

Час від часу на знак протесту ЛГБТ-рух відпускав некоректні жарти або показував середні пальці тим, хто стояв далеко від них. Потрійний захист (копи-огорожа-копи, - авт.) давав учасникам більше впевненості в тому, що їх не чіпатимуть, тому можна собі дозволити те, чого, можливо, в реальному житті дозволити собі вони не можуть.

Як повідомляла Нацполіція Києва, за підрахунками у Марші рівності взяло участь близько 2500 людей:
«Учасники Маршу рівності змінили маршрут, аби уникнути сутичок з противниками заходу», - повідомила прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик.

Читайте також: Нет! гомофобии в Кривом Роге. Ориентация толерантности



Близько 11 години Марш рівності завершився. Затриманих за правопорушення під час проведення цього заходу не було. Шістьох осіб, які намагалися прорвати кордон поліції, доставили до поліцейського відділку, аби з’ясувати їхні дані і надати правову кваліфікацію їхнім діям.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

«КиївПрайд» зрештою – масовий захід, якій не залишав байдужим жодного перехожого. Багато працівників магазинів, розташованих поряд поряд із місцем ходи ЛГБТ-спільноти, допомагали мешканцям та гостям столиці знайти шпарину, аби хоча б подивитися одним оком на однодумців.

Були і ті, хто спостерігав за ходою зі своїх будинків. Навіть безхатьки, що траплялися на шляху, плювалися і лайкою посилали геїв та лесбійок «у далекі місця».

Між собою буркотіли і перехожі: навіщо все це? чому це відбувається так рідко? коли це закінчиться? яка вам Європа? Та всі вони підкреслили, що український люд ще «зелений» для подібних нестандартних заходів.

Порівняно із минулим роком, учасників Маршу було менше, ніж цьогоріч. Нині вони пройшли довшу дистанцію.

Вільно пересуватись вулицями Києва гості та мешканці столиці змогли лише після 13:00 дня, як повідомив наш кореспондент.



Комментарии (12)

yura36,6

16:34, 19 июня 2017

Полиция молодцы , своих в обиду не дали .

Матроскин

19:58, 19 июня 2017

уurа36,6, а вот шестерых нормальных забрали в отделение... Жалко мужиков, не известно что они им сделают.. отчебучат по своему,придется и этим на следующий митинг идти в толпе

Все пропало

18:15, 19 июня 2017

Провокаторы бросали не листовки как раз.Они шли маршем.

Evdokia.krasna

18:41, 19 июня 2017

Почeму вы оскорбляете людей?

Все пропало

10:10, 20 июня 2017

Где Вы увидели оскорбление?

cokolov

18:51, 19 июня 2017

Как вы уже задрали рекламой всяких ***--ов и лесбиянок,вам детей не жалко .зачем ламать молодую психику или отрабатываете деньги МВФ

kpot

19:12, 19 июня 2017

на*** пид... с Украины

progektorist

21:23, 19 июня 2017

Какой президент такие и парады

valera 1980

18:23, 22 июня 2017

Лезьбиянок поддерживаю.Геи козявки!

valera 1980

18:25, 22 июня 2017

жаль что нет смайлика который улыбаеться ну нравиться людям пусть себе нравиться

Bek

22:32, 27 июня 2017

Дайте им спокойно вырождаться

Нимой

10:14, 14 июля 2017

Куда мы уатимся. Ведь господь бог спалил садом и гомору именно по этому

Ссылка скопирована в буфер обмена