82% автомобілістів Кривого Рогу нехтують паском безпеки

82% автомобілістів Кривого Рогу нехтують паском безпеки

Фото: google.com

Понад 85% водіїв в Україні не користуються ременями безпеки, порушуючи Правила дорожнього руху і ставлячи під загрозу своє життя та здоров’я.

Лише 18% мешканців Кривого Рогу користуються пасками безпеки.

Такі результати показало дослідження «Рівень користування ременями безпеки серед водіїв в Україні», проведене навесні 2017 року громадськими організаціями в рамках Кампанії «За безпечні дороги», опубліковане на сайті Центру демократії і верховенства права.

«Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами - тягне за собою накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - стаття 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Дослідники провели заміри у 20 містах України, і виявили, що в жодному з цих міст навіть половина автомобілістів не користуються ременями безпеки.

Найкращі з найгірших показників мають Київ (37,9% пристебнутих водіїв), Дніпро (30,6%), Львів (25,4%) та Павлоград (21,4%).

Велика група міст має показник користування між 10% і 20% – це Харків, Кривий Ріг, Ужгород, Івано-Франківськ, Рівне, Кропивницький, Тернопіль, Житомир та Чернігів.

Читайте також: Що робити пасажирам маршрутки, яка потрапила в ДТП



Показник по Україні 14,85% є середнім результатом рівня користування ременями безпеки у досліджених 20 містах, він не враховує сільську місцевість та відмінності в кількості населення між містами. До дослідження, згідно з методологією, включалися всі легкові автомобілі (в тому числі автомобілі таксі, поліції та інші спеціальні автомобілі) та немаршрутні мікроавтобуси. Не включалися до підрахунку вантажні автомобілі та громадський транспорт.

В частині випадків спостерігачам не вдалося визначити факт користування ременями безпеки через темне тонування вікон автомобілів – частка таких випадків склала в середньому 6%.

Для спрощення підрахунку результатів, автори дослідження зробили аргументоване припущення, що відсоток користування ременями серед водіїв цих автомобілів такий самий, як серед інших водіїв в їхньому місті.

Читайте також: У Кривому Розі водій насмерть збив пішохода (ФОТО 18+ Свідки подій)

Комментарии (18)

Владислав ...

12:50, 09 июня 2017

Може ещо обяжите и руль двумя руками держать?

gmbh

13:03, 09 июня 2017

Владислав ..., Дід Панас. бог вам ума не дал, может хоть здоровье будет.

Владислав ...

13:39, 09 июня 2017

Ну сирлывый ты той и пристегуйся, а як не пристегивалса так и не буду, як ездил не меньше 100 так и буду.

Viktor

15:29, 09 июня 2017

gмbh_, владик может не пристегиваться т.к. для него еще актуально детское кресло на заднем сидении автомобиля)))

Азиров

11:19, 11 июня 2017

За исключением курения, аналогичные правила действуют и по всей территории РФ. Там уже не корпоративный стандарт, а закон действует. И очень немаленькие штрафы за их нарушение. И люди там уже привыкли, стараются не нарушать. Друг на бусике гоняет в РФ, очень жаловался на их правила )

Заразная штука

23:57, 13 июня 2017

что с русским ?

Serhiy

12:56, 09 июня 2017

Чергове підтвердження того, що всі такі "дослідження" і "опити" - фейки. Як стосовно пасків безпеки, так і стосовно всіляких рейтингів політиків. Який результат потрібен, такий і намалюють.
Станьте біля дороги і порахуйте кількість водіїв та пасажирів, які таки користуються пасками безпеки, і ви самі все побачите.

Настоящий Кривой Рог 2.0

13:07, 09 июня 2017

И кому выгодно неправильно посчитать пристегнутых ремнем? Может у Вас первые признаки паранойи...

gmbh

13:13, 09 июня 2017

Хоспади! Да не пристёгивайся и твоя морда влетит на встречу подушке если она есть ))))))

Настоящий Кривой Рог 2.0

13:22, 09 июня 2017

Где Вы увидели у меня в комментарии призыв не пристегиваться? Да я бы и на заднем пристегивался, но зачастую там просто нет ремней...

Serhiy

13:16, 09 июня 2017

Я й не казав, що цей фейк про паски (на відміну від "політичних" опитувань) комусь вигідний. Хоча це теоретично можна розглядати як (недолугу) спробу вплинути на тих, хто пасками не користується - вплив на підсвідомість до кінця не вивчений ніким. Я просто звертаю увагу, що насправді пасками безпеки користується набагато більше 15-ти відсотків водіїв і пасажирів легкових авто.

Настоящий Кривой Рог 2.0

13:26, 09 июня 2017

Ваша проблема в том, что Вы смотрите на свой круг общения и делаете выводы о всех. Так например у 18-ти летнего подростка в его окружении скорей всего не будут пристегиваться 100% опрошенных, а у 35-летнего отца 2-х детей будут пристегиваться 60-80%.
Для простоты понимания, у планокура - курит каждый второй, а у алкаша - все бухают.

Serhiy

13:43, 09 июня 2017

Насправді у мене стосовно пасків безпеки взагалі немає ніякої проблеми. Я завжди ними користуюсь (і я к водій і як пасажир) і слідкую за тим, щоб мої пасажири ними теж користувались. :)
І мені геть байдуже, чи користуються ними інші - то їх рішення і проблема (в разі прямого зіткнення чи в разі різкого гальмування непристебнутий водій має якийсь шанс пом'якшити удар, бо він тримається за кермо і рефлекторно в нього ж впирається руками, а от у пасажира шансів вилетіти через лобове скло набагато більше). З іншого боку, чим більше дурників гине з власної дурості чи впертості, тим менше їх зостається створювати проблеми оточуючим. Отже, при бажанні можна навіть знайти привід для деякого оптимізму.

Заразная штука

23:59, 13 июня 2017

очень красиво,и точно все сказали.

Viktor

15:28, 09 июня 2017

Не пристегиваюсь,скорость езды 50-60км|ч. Но пристегиваться нужно, должно быть до автоматизма, суть в том, что нет осознания, страха, ответственности...страна не та..

Ссылка скопирована в буфер обмена