Бути чи не бути медичній реформі. Парламентарі розглядають законопроект

Бути чи не бути медичній реформі. Парламентарі розглядають законопроект

Фото: Первый Криворожский

Два Комітети Верховної Ради підтримали законопроекти про медичну реформу і рекомендували прийняти в першому читанні.

Про це на сторінці у Facebook повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк: «Дуже важкий день. Але є результат: успішно пройшли комітети. Комітет охорони здоров'я також розглядав урядові законопроекти і не підтримав їх».

Законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медпослуг», що описує майбутню систему української медицини: гарантований державою пакет медпослуг, розглянув Комітет Соціальної політики і рекомендував до прийняття у першому читанні.

Читайте також: «Година смерті. Все одно це коли-небудь почнеться!», - криворожанка про медреформу



Володимир Гройсман повідомив на своїй сторінці у Facebook: «Перше результативне голосування за медичну реформу - Народні депутати ВР проголосували за включення урядових законопроектів №6327 та № 6329 до порядку денного! Дякю народним депутатам! Сподіваюсь, ми рухаємось далі!».


Сьогодні, 8 червня, під час засідання Верховної Ради, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розказала про історії, які надсилають у Facebook про страшні історії, які викривають недосконалу медичну систему:

«1600 людей помирає кожного дня. Щороку 640 тисяч людей банкрутує через витрати на ліки. Ми гарантуємо: стандарти лікування (підтримало більше 50% людей), принцип «гроші ідуть за пацієнтом», який підтримало більше 80% та захист, який передбачає рівні умови для всіх людей різного статусу (підтримало більше 90%)».

Також виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України зазначила, що зараз немає безоплатної медицини:

«Ми даємо хабарі за все, навіть за пологи, коли народжується новий українець».

Уляна Супрун підсумувала, що підтримка медреформи передбачить перехід на легальну систему взаємовідносин у медицині.

Законопроект є надто важливий. Але у Київраді наголосили, що більше сирого законопроекту до читання у першій сесії ще не було.

Як голосуватимуть криворізькі депутати читайте в наступних публікаціях.

Комментарии (3)

абрам

12:07, 08 июня 2017

Павло Ковтонюк:Дуже важкий день.Это сидеть в зале с кондиционерами и на кнопочки давить это очень тяжело.И еще одно 1600людей померає кожного дня.А после принятой вами реформы они померати прекратят.Хоть чемто сеголня рассмешили.

Іван Сірко

12:26, 08 июня 2017

абрам, може ты наступний?

абрам

13:43, 08 июня 2017

id962430140491167, Твой мозг скоро бледная сперахета сожрет и растворит сивуха .Пока не поздно напейся и лапы надуй ,то в муках помирать будешь.

Ссылка скопирована в буфер обмена