По-європейськи: парки Кривого Рогу під наглядом велопатрулів

По-європейськи: парки Кривого Рогу під наглядом велопатрулів

Фото: Первый Криворожский

Сьогодні велосипедистів у Кривому Розі побільшало – у парку імені Федора Мершавцева двадцятеро копів вперше сіли за кермо нових службових велосипедів.

Хоч деталей про графік несення служби в управлінні наразі не розповідають, втім, наших журналістів запевнили, що такого роду нововведення підвищить безпеку громадян у паркових зонах міста.

Під час презентації не обійшлось без червоної доріжки для нардепа, натомість не пролунав гімн України.

«Перевага велопатруля в тому, що він зможе проїхати там, де не проїде службовий автомобіль. Цей патруль зможе охопити більшу зону патрулювання, ніж піший патруль. Це американська та європейська практика – і ми будемо її впроваджувати», - відсікаючи зауваження лихословів, сказав начальник Управління патрульної поліції Артур Шкроб.




Інспектор Богдан Гаркуша поділився із нашими журналістами: «Я за власним бажанням тут. Попросився у командира батальйону, командира роти».

Інспектор стверджує, що вело-друг полегшить роботу і сприятиме підвищенню рівня безпеки городян. Пересторог щодо потенційної крадіжки велосипеду під час виконання ним потенційного важливого завдання у працівника УПП немає.

Член Громадської організації «Велокривбас» Анна Атаманчук прийшла на захід цілеспрямовано – подивитись на вело колег. Дівчина обурюється, що не дотримано гендерної рівності – серед 20-х патрульних, які нестимуть службу віднині на велосипедах – жодної дівчини.




Дівчина говорить, що хоча особливих надій на вдосконалення велосипедної інфраструктури у Кривому Розі немає, появі велопатрулів громадська діячка радіє:

«Сподіваюсь, що велополіція допоможе тримати лад в парках. «Муніципальну Гвардію» ми не можемо знайти, та й вони не можуть навіть зауваження зробити. Маю надію, що буде менше людей, які палять на дитячих майданчиках, п’ють спиртні напої і тд…»

На думку Анни Атаманчук, велосипеди видані працівникам поліції - хороші. Обладнання парків, скверів потрібно вдосконалити: «Люди мають знати, що тут можна зустріти велосипедиста. Мають бути встановлені знаки дорожнього руху у тих зонах, де планується робота вело патруля».

Інспектор Олександр Олійник розповів нашим журналістам про оснащення транспортного засобу: тут є спеціальна сумка, місце для шолому, насос, ємність для води, проблискові маленькі маячки, ліхтарик, світовідбиваючі елементи на рамі і на колесах, задній «стоп». Зауважимо, що велосипедні рами різного розміру.




Не знайшлось поки що аптечки. Чи передбачена вона – редакція обов’язково поцікавиться у керівництва УПП згодом.

Патрульні, які відтепер нестимуть службу на двоколісних велосипедах, наголошують на тому, що велосипеди у першу чергу сприятимуть безпеці громадян, а не просто мають полегшити несення служби поліцейському.

Редакція «Першого Криворізького» вітає поліціянтів міста із «залізним поповненням»!

ПОВНИЙ ФОТОРЕПОРТАЖ ІЗ ПРЕЗЕНТАЦІЇ ВЕЛОПАТРУЛІВ ДИВІТЬСЯ ТУТ



Фото: Евгений Журавель

Видео: Евгений Журавель

Комментарии (8)

Не сдержался

00:10, 29 мая 2017

Отличное начинание
Удачи, парни. Буду рад увидеть вас в парках города!

Evdokia.krasna

00:44, 29 мая 2017

Працювати під шквалом критики - дужe достойно

Іванчик

01:04, 29 мая 2017

Респект. Легкой и удачной работы.

pokemon

06:13, 29 мая 2017

Читайте в следующем номере :"в одну лужу въехали и столкнулись три велопатрульных"

АЕ

07:14, 29 мая 2017

нужно садить на вело-патруль тех,кто приус повредил-что бы страна знала ***ов в лицо!!!

Котигорошко

10:08, 29 мая 2017

Люди, научитесь ценить добро, которое вам делают.

KrBo

10:38, 29 мая 2017

20 новость на эту тематику. Какая следующая?

Andrew

13:48, 29 мая 2017

Привильно, нефиго бить японские приусы, лучше китайские велики, и окуратно с лужами, а то они такие коварные...

Ссылка скопирована в буфер обмена