Війни постачальників та життя людей не стосуються Антимонопольного комітету

Війни постачальників та життя людей не стосуються Антимонопольного комітету

Фото: Yandex.ua

Редакція «Першого Криворізького» звернулась до Антимонопольного комітету з електронним запитом, аби дізнатися більше про ліки для пацієнтів, які потребують перитонеального діалізу.

Випадки, коли розчин у Дніпропетровській області закінчився, повторюються все частіше. Препарат на цей рік досі не можуть закупити, через війни постачальників.

Читайте також: Препаратів залишилось на 2 дні. Криворіжці про відсутність ліків

Нагадаємо, що за словами криворожанки Тетяни, яка потребує необхідного розчину, Антимонопольний комітет закрив торг і ніхто не відповідає пацієнтам, коли пройдуть найближчі торги.

У відповіді Антимонопольного комітету інформація щодо необхідних коштів для закупівлі необхідного розчину для гемодіалізу та чому нова фірма блокує поставки необхідних препаратів нам не надали.

«Вирішення питань щодо проведення ефективних, економічних та безпечних закупівель витратних матеріалів для гемодіалізу не може бути забезпечено завдяки реалізації повноважень Комітету, як органу оскаржень, оскільки виходить за межі повноважень», - написав Заступник Голови Комітету.

У листі-відповіді також зазначили, що розгляд питань, зокрема механізму формування заявок на закупівлю витратних матеріалів для гемодіалізу за бюджетні кошти, строків закупівлі розчинів для гемодіалізу та фінансування закупівель не відносяться до повноважень Антимонопольного комітету.

Читайте також: Чи загрожує маленьким криворіжцям епідемія ротавірусної інфекції

Одним із напрямів роботи Комітету є здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції. За словами криворіжців, яким потрібен розчин для гемодіалізу, війна йде між двома постачальниками цих розчинів, хтось грає в ці ігри, а ми страждаємо.

Виходить, що конкурентноспроможність на державному рівні Комітет виконує, а життя людей щомісяця під великим питанням.

У листі редакції також зазначили, що головним органом, що забезпечує охорону здоров'я є МОЗ України. Справа в тім, що фінанси на розчин виділили, але закупити його не можуть.

Читайте також: Можуть не вижити. Криворіжці, що потребують гемодіалізу, вийшли на мітинг


Знов-таки, прозорості у цій справі немає. Щирими є криворіжці, які щодня переймаються тим, що дожити до наступного дня доля може й не дозволити. Поки Антимонопольний комітет переводить стрілки на Міністерство охорони здоров'я, страждають люди, їх сім'ї, адже під питанням людське життя.




Комментарии (1)

Evdokia.krasna

20:33, 15 мая 2017

Цікава інформація

Ссылка скопирована в буфер обмена