Мешканцям Кривого Рогу слід бути уважними. На Дніпропетровщині нашестя кліщів

Мешканцям Кривого Рогу слід бути уважними. На Дніпропетровщині нашестя кліщів

Фото: google.com

За квітень-початок травня в Дніпропетровській області від укусу кліщів постраждали 100 осіб. Всі вони у повному складі звернулися по медичну допомогу.

За інформацією начальника головного управління державної служби з питань безпеки продуктів харчування та захисту споживачів Дніпропетровської області Андрія Кондратьєва, по області уже було зафіксовано сотня звернень мешканців Дніпропетровщини про укуси енцефалітними кліщами.

За данними медиків кількість таких звернень за останні 5 років зросла більш як вдвічі.

За данними статистики у 2012 році було зареєстровано 129 випадків укусів кліщами, у 2016 році - 236 випадків, а на сьогоднішній день вже зафіксовано - 100 випадків.

Аби не стати жертвою укусу небезпечної комахи фахівці радять вдягати світлий одяг, тому як на ньому легше помітити комаху, або закритий одяг. Також варто використовувати засіб проти кліщів, не сідати на непокриту землю та ретельно оглядати шкіру після прогулянок у парку.

У разі виявлення комахи на своєму тілі краще не діставати його самотужки, а звернутися по допомогу до медиків.

Комментарии (4)

Малефисента

11:16, 08 мая 2017

Если бы еще написали, куда обращаться в случае укуса клеща.

I_Love_KR

22:42, 10 мая 2017

В случае укуса звони в верховну раду ))) Там их достаточно для удаления тебя )))

МиВа

11:38, 08 мая 2017

При комуняках лісополоси та ліси систематично оброблялись спецавіацією засобами від цієї смертельної небезпеки .Виходить ті комуняки ліпше піклувалися захистом не тільки природи. але й людей . Укуси цими вампірами траплялись не так часто.принаймні .як нині..А нині проста людина - то є біомусор.який треба знищувати яким завгодно способом.

Karramba

17:13, 08 мая 2017

Поехал на рыбалку. Гады, клещи. Клещи и гады вокруг. Ненавижу. Никакого удовольствия.

Ссылка скопирована в буфер обмена