Криворіжці-депутати від Опоблоку в облраді потрапили до «чорного списку»

Криворіжці-депутати від Опоблоку в облраді потрапили до «чорного списку»

Фото: google.com

Громадський рух «ЧЕСНО» провів моніторинг відвідування депутатами облради засідань. 65% депутатів фракції «Опоблок» потрапили до «чорного списку» злісних прогульників.

До кандидатів на відкликання потрапили 65% депутатів фракції “Опоблок”. З 30 прогульників 13 не відвідали 100% засідань комісій у 2016 році. Такої кількості кандидатів на відкликання Рух «ЧЕСНО» не виявив у жодній раді України. Як стверджують представники «ЧЕСНО», після формування коаліції опоблоківці «самоусунулися» від відвідувань засідань.

До тих, хто злісно «прогулює» засідання облради потрапило чимало криворіжців. До списку тих, хто ігнорує засідання облради і постійних комісій потрапили: любитель «міцного словечка», заступник Криворізького міського голови Євген Удод, культурний діяч Валентина Бєльська, підприємець Юрій Арсєєв.



Читайте також: Поліція і Держреєстр виборців перевірять підписи виборців

Частенько пропускають зібрання криворіжці Світлана Хватова, Діана Жук, Олена Шовгеля, Олег Малачевський.

Третина депутатів обласної ради потрапила до "списку прогульників". Це ті депутати, які пропустили від 25 до 50% засідань з фракції “Опоблок”. В цьому списку опинилися криворіжці: Костянтин Бєліков, Ігор Доценко, Вадим Щокін та інші.






Дніпропетровська облрада одна з найбільших в Україні. Таких обласних рад в Україні залишилося лише дві — Дніпропетровська і Харківська. Навіть у Київській облраді зменшили склад депутатського корпусу зі 120 до 84. Після моніторингу депутатів Дніпропетровської облради постає цілком логічне питання: чи потрібна така кількість депутатів ради, якщо кожен четвертий став кандидатом на відкликання і не працює належним чином?
За законом, якщо депутат пропустив понад 50% засідань протягом року, його можна позбавити мандату (ст. 37, ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад").

Моніторинг відвідуваності депутатів ЧЕСНО виявив, що тут депутати відвідують засідання найгірше в Україні. 31 депутат став кандидатом на відкликання. Окрім 1 представника “Самопомочі”, всі решта — представники “Опоблоку”.

Понад третина кандидатів на відкликання пропустили взагалі 100% засідань комісій.

Поіменне голосування свідчить, що попри прогули “Опоблоку” партійці є найбільш опозиційні, вони голосують проти або утримуються у 16,35% випадків. Це досить великий рівень опозиційності, попри те, що представники “Опоблоку” не беруть участь у багатьох голосуваннях. Індекс опозиційності дещо вище тільки у Харківській облраді. Тут “Самопоміч” голосує опозиційно за 17% питань.

Громадський рух ЧЕСНО наголошує, що згідно з законом, моніторинг стосується повного календарного року — 2016. Тому виборці мають повне право відкликати депутата.

Комментарии (4)

Не сдержался

17:17, 29 апреля 2017

о, и Удод тут, и Хватова, и Шовгеля... прямо благодать

Evdokia.krasna

19:27, 29 апреля 2017

Яка “сумна” новинааа

Кондратьєв Андрій

19:38, 29 апреля 2017

Шамрицьку гнати треба однозначно

Винищувачка

09:55, 01 мая 2017

Усіх Опоблоківців треба гнати , і не тільки з облради. І бажано "за порєбрік"

Ссылка скопирована в буфер обмена