Модернізації та очистки. Яку воду споживають жителі Кривого Рогу

Модернізації та очистки. Яку воду споживають жителі Кривого Рогу

Фото: Первый Криворожский

До редакції звертаються криворіжці з питаннями стосовно перевірки якості води у нашому місті.

Ми надіслали запит до Криворізької міської ради з проханням надати інформацію про базову лабораторію, яка повинна здійснювати безперервний контроль якості води, починаючи з 2012 року, а також про модернізацію та реконструкцію об'єктів з очищення води.

На Державному промисловому підприємстві «Кривбаспромводопостачання» є акредитована лабораторія з контролю виробництва, яка згідно затверджених робочих програм виконує постійний контроль якості води.

Читайте також: Вулицями Кривого Рогу тече вода, а чиновники звітують про фонтани

Хіміко-бактеріологічна лабораторія КП «Кривбасводоканал» здійснює постійний контроль за якістю питної води в контрольних точках відповідно Технологічному регламенту з експлуатації споруд та мереж, призначених для транспортування питної води, запевняють у тексті відповіді на наш запит.

Начальник управління екології Світлана Охотнікова повідомила, що з метою забезпечення поліпшення якості питної води, що подається населенню міста, на Карачунівському водосховищі 5 років тому впроваджено сучасну триступеневу систему очистки води та систему прискореного процесу очищення водозабірного ковша.

У рамках реалізації проекту «Триступенева очистка питної води на Карачунівському водопровідному комплексі» впроваджена схема підготовки води на очисних спорудах, що дозволяє в період погіршення якості вихідної води досягти зменшення основних показників кольоровості та каламутності.

Читайте також: На центральному проспекті Кривого Рогу течуть «струмки»

Згідно з проектом збудовано нову ділянку трубопроводу довжиною 194 метри для повернення води, яка пройшла перший та другий рівень очистки.

Стосовно модернізації очисних споруд Карачунівського водопровідного комплексу, то тут встановлено 2 аератори під водою на глибині 12 метрів для забезпечення кисню та кругообігу води у ковші водозабору.

З метою підтримання мереж водовідведення в технічному стані на КП «Кривбасводоканал» проводяться ремонтні роботи власним коштом, будівництво нових мереж та заміна існуючих виконуються за рахунок коштів місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища.

На теперішній час розпочато впровадження по об’єктам:

- ділянки самопливного каналізаційного колектору від мікрорайону Сонячний;
- каналізаційної мережі та споруд на вулицях Тихвінська та Ногіна;
- напірного каналізаційного колектору від КНС-8 до Центральної станції аерації 2-га черга.

Читайте також: Ніагара по-криворізьки. 3 дні вулицю в Саксаганському районі заливає вода






Комментарии (3)

Serhiy

16:08, 20 апреля 2017

Красиво пишуть... От тільки воду з крану пити не можна.

Jerol

17:43, 20 апреля 2017

Тоже что и с газом.там нагреться нельзя, тут пить нельзя.

Доктор зло

22:06, 20 апреля 2017

мы уже покупаем воду и готовим на покупной воде,вода из крана только ноги мыть и то с опаской...

Ссылка скопирована в буфер обмена