Криворізька лікарня домовилася про закупівлю ліків за найвищою ціною

Криворізька лікарня домовилася про закупівлю ліків за найвищою ціною

Фото: Первый Криворожский

Криворізька міська лікарня №4 Дніпропетровської обласної ради домовилася к комунальним підприєиством «Фармація» Криворізької міської ради про купівлю Платифіліну, який застосовується при функціональних розладах кишечнику, за ціною, що майже вдвічі перевищує середню по Україні.

Про це свідчать дані моніторингу сайту «Наші гроші» фармацевтичних закупівель у системі «Прозорро», який проводиться за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

До огляду було включено 221 угоду на купівлю Платифіліну (у вигляді розчину для ін’єкцій 0,2% по 1 мл в ампулах № 10 у коробці) різного виробництва, що були укладені медичними установами та організаціями з вересня по березень. Різниця в ціні на препарат складав майже 3 рази.

Читайте також:
Криворіжці зможуть отримати безкоштовні ліки

Найнижча ціна була вказана в угоді філії «Центру охорони здоров’я» ПАТ «Укрзалізниця» з ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» – 25,40 гривень за упаковку. Середня ціна препарату склала 37,87 гривень.

Більше 70% проаналізованих угод передбачали купівлю Платифіліну за нижчою ціною. Тобто третина угод припала на більш дорогі закупки. У семи випадках медичні установи погодилися на ціну вище 60 гривень за упаковку.

По дві такі угоди уклали замовники з Києву та Житомирщини. По одній – зі Львівщини, Донеччини та Дніпропетровщини.

Найдорожче вийшло у Криворізької міської лікарні №4 Дніпропетровської обласної ради. По угоді з КП «Фармація» Криворізької міської ради платифілін було замовлено за найвищою ціною – 73,40 грн за упаковку.

Читайте також: У Кривому Розі боротимуться з дискримінацією ВІЛ-позитивних пацієнтів у лікарнях

Головним лікарем комунального закладу «Криворізька міська лікарня №4 Дніпропетровської обласної ради» є депутатка Криворізької міськради від Опозиційного блоку Наталія Шевченко.

У своїй декларації за минулий рік вона показала 142 тисячі гривень зарплати, Opel Corsa 1,3 (2010 р. в.), який на момент набуття у власність коштував 80 тисяч гривень та квартиру у Кривому Розі (пл. 62 кв. м).

Ще одна квартира (пл.62 кв. м.) перебуває у спільній власності Наталії Шевченко з її чоловіком Віктором та синами. Віктор Шевченко є також одноосібним власником квартири (пл. 34 кв. м.), а в минулому році він набув права власності на Chevrolet Lacetti (2007 р. в.), ціна якого на той час складала 88,5 тисяч гривень.

У минулому році Віктор Шевченко отримав 85,2 тисячі гривень зарплатні у лікарні, де головує його жінка, та 500 гривень матеріальної допомоги.

Комунальним підприємством «Фармація» Криворізької міської ради 19 років керує Антін (Антон) Бігдан. Згідно його декларації за минулий рік він не є власником нерухомості або цінного рухомого майна.

На відміну від Наталії Максименко, яка живе спільно з ним. Він задекларував лише зарплату (109 тисяч гривень), пенсію (54,5 тисяч гривень), 5,2 тисяч доларів на банківському рахунку, проценти та інші виплати (загалом менше 8,5 тисяч гривень).

Комментарии (2)

ГЛУБИНА РЕЗКОСТИ

16:39, 12 апреля 2017

УВОЛИТЬ ВСЕХ ГЛАВВРАЧЕЙ И ГЛАВОТДЕЛЕНИЯМИ!

Галия

21:28, 12 апреля 2017

У нас не могут дешевле, сцыкотно, засмеют ведь, надо подороже

Ссылка скопирована в буфер обмена