Другий шанс. СБУ закликає користатися Програмою «На тебе чекають вдома»

Другий шанс. СБУ закликає користатися Програмою «На тебе чекають вдома»

Фото: Yandex.ua

Служба безпеки України в рамках спеціальної програми «На тебе чекають вдома» здійснює заходи щодо повернення на підконтрольну Україні територію та звільнення від кримінальної відповідальності громадян, які добровільно відмовилися від участі у незаконних збройних формуваннях так званої «ДНР/ЛНР».

Про це повідомляє офіційний веб-сайт СБУ.

Ця програма допомогла повернутися до мирного життя вже понад 200 співвітчизникам.

Читайте також: Через доступ до публічної інформації? СБУ проводить обшуки в YouControl

Дія програми поширюється на осіб, які добровільно відмовилися від участі в діяльності терористичних груп та НЗФ, не брали участі у вбивствах, нападах на підприємства, установи, організації та інших тяжких злочинах; щиро готові сприяти розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку зі створенням або діяльністю такої групи чи формування.

Підстави для звільнення від кримінальної відповідальності для учасників терористичних формувань у Донецькій та Луганській областях передбачені ч. 2 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 6 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та іншими статтями Кримінального Кодексу України.

Щоб стати учасником Програми необхідно звернутись до співробітників СБ України безпосередньо або через родичів, знайомих за допомогою одного із доступних засобів зв’язку:

електрона пошта:[email protected]
номер телефону: 050-831-26-22 або 073-042-06-02 (для дзвінків тільки з підконтрольної Україні території).

Останнім часом Службою безпеки України фіксуються факти активної протидії в реалізації Програми з боку так званої «ДНР/ЛНР» і пов'язаних з ними спецслужб. Ними проводяться спеціальні технічні заходи, що дозволяють протягом короткого часу ідентифікувати місце розташування і особистість людини, що телефонує на номери телефонів довіри СБ України.

У Донецькій області суд звільнив від кримінальної відповідальності одного з учасників Програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома».

Правоохоронці встановили, що мешканець Лиманського району Донеччини з початком бойових дій на Сході України виїхав до Санкт-Петербургу. Під впливом пропаганди «Русского мира», він вирішив допомагати терористам. Повернувшись на тимчасово окуповані території Донбасу, чоловік займався доставкою «гуманітарної» допомоги з Росії та розподіляв її серед бойовиків.

Побачивши на власні очі безлад і беззаконня, які вчиняли бойовики, чоловік також зафіксував факти військової присутності РФ. Дізнавшись про існування програми СБ України «На тебе чекають вдома», він повернувся до контрольованих української владою районів Донбасу та добровільно повідомив правоохоронцям про обставини свого перебування у незаконному збройному формуванні самопроголошеної «ДНР».

Чоловік не брав безпосередньої участі у бойових діях, не вчиняв злочинів, а також активно сприяв органам досудового розслідування, суд звільнив колишнього бойовика від кримінальної відповідальності за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Отримавши рішення суду, колишній бойовик закликав учасників незаконних збройних формувань користатися Програмою «На тебе чекають вдома» СБУ, для отримання нагоди розпочати мирне життя.


Комментарии (3)

Алоизий Могарыч

18:19, 12 апреля 2017

Как говорится "следите за руками": комментарии к видео отключены. Жаль, можно было бы поржать :)
И окончание исповеди странное - "бажаемо бла-бла-бла". А где же СУХС?

Sokker

19:47, 12 апреля 2017

И вот это называется доказательством? Я сам сколько угодно таких доказательств могу состряпать. Хотя СБУ достойные ученики «старшего хозяина» – США. Ведь еще Пауэлл тряс пробиркой в ООН, в результате чего США начала войну в Ираке.

ALEXL

23:39, 12 апреля 2017

Чекають вдома ... СБУ - перспективка, однако!

Ссылка скопирована в буфер обмена