«Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти», - Президент України

«Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти», - Президент України

Фото: Первый Криворожский

Нагадаємо, Назарова звинувачують у службовій недбалості ( ч.3 ст. 425 КК України), в результаті якої загинуло 49 осіб: 40 військовослужбовців і 9 членів екіпажу.

Вони були на борту ІЛ-76, який летів в ніч з 13-го на 14-те червня 2014 року у аеропорт міста Луганськ. Борт із захисиками України був збитий протиборчими силами із переносного зенітно-ракетного комплексу.

Після оголошення вироку генерал-майор Віктор Назаров, якого суд позбавив волі на 7 років, зробив заяву про подання апеляції.

Президент України висловився після вироку генералу:

«Наші військові виконують свій обов’язок захищати Україну. Інколи ціною власного життя. Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вдерся на нашу землю. Єдиним виправданням цим смертям є наближення ними невідворотної перемоги.

За останні три роки ми виховали нове покоління ініціативних, сміливих, а часом і відчайдушних командирів, які забезпечують захист нашої України. Стриножити їх судовими рішеннями було б нерозумно з точки зору гарантування обороноздатності та безпеки», -
зазначив Петро порошенко на сторінці у Facebook.

Читайте також: Генерала засуджено. Вирок у справі ІЛ-76

За словами Верховного головнокомандувача, він планує запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик.

«Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки триває ця жахлива підступна гібридна війна. Справедливість безумовно повинна бути досягнута в суді, але рішення військових судів не будуть ставитися під сумнів нашими воїнами».

Комментарии (10)

КриворожанинЪ

13:56, 29 марта 2017

Это да!

brEXIT

14:10, 29 марта 2017

Чел впал в прострацию: «Наші військові виконують свій обов’язок захищати Україну. Інколи ціною власного життя. Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вдерся на нашу землю. Єдиним виправданням цим смертям є наближення ними невідворотної перемоги." Какая победа, матьего?! Петя и Вова, вас ждёт Гаагский трибунал. Ваши совместные гешефты обошлись уже в сотню тысяч жизней граждан Украины и РФ!!

Владислав .

14:23, 29 марта 2017

согласен вашего Вовку ждет, А Петра Алексеевича 2 выборы и победа на них.

brEXIT

14:25, 29 марта 2017

вова и петя - оба ***.

Нормальный

14:28, 29 марта 2017

Владислав .,опять старичок бояры обпился !!! Иди стекломой готовь в рэсторанчык для колег !!

brEXIT

14:34, 29 марта 2017

Он создаёт видимость массовости чугунков))

Эр

21:00, 29 марта 2017

Паpаноик,успеет. С таким баблом по красной дорожке уйдет.

Макарофф

16:28, 29 марта 2017

Правильно. Военных должны судить военные суды, автомобилистов в дтп-автомобильные суды. Хоть бы не повторял идиомы за фейсбушными "спецами". Судье не надо быть военныи или иметь водительское удостоверение. В деле сотни экспертиз, часть из которых дали как раз военные специалисты на которых постоянно оказывали давление. Можно было бы как то понять, если бы судили мобилизированного ком. Взвода с военной кафедрой, но зам. Нач. Ген.штаба,наплевавший на данные разведки, сбу и наземных служб аэродрома-это совсем другое дело.

cokolov

16:36, 29 марта 2017

Петя не переживай и ты ответишь перед судом ,не долго осталось

Эр

20:57, 29 марта 2017

От мені цікаво, коли вже Порошенка звинуватять у службовій недбалості, в результаті якої загинули тисячи українців серед військових та мирного населення ?

Ссылка скопирована в буфер обмена