Сьогодні Міжнародний день людини з синдромом Дауна

Сьогодні Міжнародний день людини з синдромом Дауна

Фото: Yandex.ua

21 березня відзначається Міжнародний день людини з синдромом Дауна (World Down Syndrome Day).

Ця дата увійшла в календар 12 років тому. Ініціатива належала учасникам VI симпозіуму, присвяченого цій темі.

Синдром Дауна є однією з форм вродженої геномної патології, яка природно розвивається та поширюэться у всіх регіонах світу.

Життєво важливе значення для зростання і розвитку людей із ментальним розладом має адекватний доступ до медичного обслуговування, програмами раннього втручання та інклюзивної освіти, а також проведення відповідних досліджень.

Читайте також: Про повноцінне життя «дітей сонця» говорили студенти Кривого Рогу

Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони трохи відрізняються від звичайних людей. Проте, «Діти Сонця» обдаровані не менш, ніж звичайні діти.

Багато хто має художній талант, музичні (в тому числі танцювальні та співочі) і артистичні здібності, схильні до поезії, успішні в спорті.

Культурно-громадський центр «ШELTER+» влаштовує флеш-моб «Lots of socks», який проходить у світі саме сьогодні, в Міжнародний день людей з синдромом Дауна.

Учасники флеш-мобу хочуть звернути увагу суспільства на проблеми людей із синдромом Дауна.

Організатори пропонують надіти в цей день різнокольорові непарні шкарпетки чи просто вкласти в кишеню. За допомогою такого незвичайного аксесуару можна відчути себе, не таким, як усі. Зрозуміти, що значить жити під пильними поглядами оточуючих.


Комментарии (9)

Sokker

11:43, 21 марта 2017

Помню, помню, как Папа Римский принимал детей, больных синдромом Дауна, и у них были желто-голубые ленточки – символ данной болезни. А все наши СМИ подняли ор о поддержке Папы Римского Украины.

Бедный_студент

11:46, 21 марта 2017

Владислав, с праздничком

omua78

13:42, 21 марта 2017

Бедный_студент,
Он сегодня отмечает, так что прочитает только завтра.

Бедный_студент

14:07, 21 марта 2017

омuа78, сомневаюсь, что он вообще до конца осознаёт что написано, если хотя бы слова правильно написаны...

А.С.Вед.

11:49, 21 марта 2017

Ого сегодня сколько праздников.День астрологической весны,днь поэзии,день дауна.Предлагаю всем активистам собраться на 95квартале и пройтися ходою несколько раз вокруг кольца 95квартала.При этом перекрыть движение и закончить мероприятие у изюминки нашего города цветочнвх часов.Этой ходою мы поддержим вступление весны в свои права.Узнаем что такое поэзия.И заодно отметим свой праздник день дауна.

yura36,6

12:19, 21 марта 2017

Парубию хоть отгул сегодня дали ?

Гюнтер

14:38, 21 марта 2017

yura36,6,

Гюнтер

14:45, 21 марта 2017

yura36,6, так всем сразу дать не могут, там половину рады отправлять надо, из проверенных только спикер и было у него три сына:парасюк, семенченко, соболев, та их сестра Таня черновол...

Никнeйм

17:37, 21 марта 2017

Не оскорбляйте пожалуйста этих простых и светлых людей такими нарицательными как владик или парубий.

Ссылка скопирована в буфер обмена