Про повноцінне життя «дітей Сонця» говорили студенти Кривого Рогу

Про повноцінне життя «дітей Сонця» говорили студенти Кривого Рогу

Фото: Первый Криворожский

17 березня студенти Криворізького медичного коледжу провели конференцію «Діти Сонця – діти з особливими потребами і можливостями» з нагоди Міжнародного дня людей з синдромом Дауна.

Народжені з синдромом Дауна діти можуть навчитися не тільки самообслуговуванню, але і читати, рахувати й писати, доступні їм і спеціальні знання.

День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна припадає на 21 березня. І це не випадково. Двадцять перший день березня пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми.

Як свідчать статистичні дані, ймовірність народження дитини з синдромом Дауна становить 1:600-800 всіх новонароджених і не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків.


Представник Криворізької благодійної організації «Солнечные дети Криворожья» Тетяна Верхоломчук з сином Тарасом стали гостями конеренції.

Основні проблеми обговорення стосувалися генетичної аномалії, яка є причиною синдрому Дауна, методів лікування та реабілітації, які можуть бути використані, щоб сприяти максимально можливому розвитку, незалежності і продуктивності «дітей Сонця».

Діти Сонця - це діти з іншим сприйняттям навколишнього світу. Часто такі діти бувають дуже здібними. Вони вимагають іншого підходу до виховання і навчання. Коефіцієнт розумового розвитку таких дітей часто перевищує 70 балів зі 100 можливих.

Учасники конференції послухали про видатних людей з цим синдромом: спортсменів-чемпіонів, художників та акторів.


Синдром Дауна - це поширене генетичне порушення, а не хвороба. У дітей з синдромом Дауна у двадцять першій парі з'являється зайва хромосома. На кожні 800-1000 новонароджених припадає один з 47-й хромосомою. Сьогодні неясна причина аномалії.

Усі слухачі дізналися про різні методи лікування та реабілітації, які можуть бути використані в ранньому віці та протягом усього життя людини.

Поєднуючи зусилля у просвітницькій та благодійній діяльності, соціум сприяє адаптації і реалізації права на повноцінне життя «дітей Сонця».



Ссылка скопирована в буфер обмена