Чи була знижка на путівки на реабілітацію для криворізьких бійців АТО

Чи була знижка на путівки на реабілітацію для криворізьких бійців АТО

Фото: Первый Криворожский

Перша група бійців АТО, які знаходились протягом двох тижнів на реабілітації у Польщі, повернулась з відпочинку.

Читайте також: Криворізьких бійців АТО відправили на реабілітацію у Польщу


Під час відправки групи із 26 осіб начальник управління праці і соціального захисту населення виконкому Криворізької міської ради Інесса Благун зазначила, що за домовленістю міського голови з польською стороною була надана знижка на путівки для бійців.

Редакція звернулась з інформаційним запитом у згадане вище управління виконкому міськради.

Цитуємо: «Просимо надати копію документів, які підтверджують 50% знижку, яка надавалась на путівки на реабілітацію у санаторії «Лендек-Здруй».

Читайте також: У Кривому Розі порушують Закон «Про доступ до публічної інформації»

У відповіді Інесса Благун, начальник управління праці і соціального захисту населення виконкому міськради Кривого Рогу, зазначила:

«В рамках співпраці Самоуправління Нижньосілезького воєводства з містом Кривий Ріг заплановано розвиток контактів у сфері реабілітації в Нижньосілезьких курортах груп учасників антитерористичних операцій на сході України на умовах, запропонованих керівництвом курорту Льондек Здруй за організаційної та фінансової підтримки з боку Управління Маршала Нижньосілезького, у тому числі екскурсій і культурно-розважальних програм».

Копії документів, які б підтверджували слова чиновників, надано не було. А це є порушенням Закону Україну «Про доступ до публічної інформації».

Втім, у відповіді зазначено: «Згідно рішень виконкому міської ради від 31.01.2017 №32 та від 07.03.2017 №91 «Про надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції на сході України на оздоровлення» було виділено кошти на загальну суму 897 800 грн. на оздоровлення в Польщі двох груп».

Військовослужбовці, які проходили реабілітацію в санаторії у Нижній Селезії, надали редакції документ із детальним розрахунком витрат на їхній відпочинок і реабілітацію.

Наступна група бійців відправиться у санаторії відправиться вже днями. Розпорядження про виділення коштів видано виконуючим обов'язки міського голови Кривого Рогу 7 березня.




Ссылка скопирована в буфер обмена