Сьогодні йому мало б виповнитись 24 роки. В пам'ять про загиблого в АТО криворіжця встановили меморіальну дошку

Сьогодні йому мало б виповнитись 24 роки. В пам'ять про загиблого в АТО криворіжця встановили меморіальну дошку

Фото: Первый Криворожский

У Криворізькому будівельному коледжі урочисто відкрили меморіальну дошку Миколі Нічезі - криворіжцю, загиблому під час проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Розвіднику полку АЗОВ із позивним «Ніж» саме у цей день мав би відсвяткувати свій 24-й День народження.

На церемонії відкриття дошки були присутні побратими полеглого воїна, його родина, друзі, представники Металургійної райради.

Фраза: «Якщо не я, то хто?» стала життєвим кредо хлопця, саме тому Микола Нічега у лютому 2015 року пішов у полк АЗОВ, служив у розвідроті.

«Можливо саме через такі трагічні події у Кривому Розі з’явилось багато патріотів та відродилась національна ідея. Микола, ми його Колею називали, завжди був принциповим та порядним. Коля – студент, який назавжди залишиться у наших серцях. Він був неординарною особистістю. Ми завжди згадуємо його яскраву та сором’язливу посмішку. Дуже пишаємося, що доля познайомили нас із ним.

Молода людина свідомо зробила перший крок до подвигу, пішовши добровольцем до АТО. Він захищав там наш спокій, він – наш хранитель. Країна втратила героя, побратими – товариша. Але втрата матері... її неможливо оцінити… Ми завжди пам’ятатимемо вашого сина. Дякуємо вам за нього
», - крізь сльози згадує загиблого героя викладачка Віта Ківітова.



Читайте також: Турніром з греплінгу криворіжці вшанували пам'ять загиблого бійця АТО


Микола закінчував Криворізьку загальноосвітню школу № 26, будівельний коледж. Наш земляк був ідейним та справедливим, кажуть його побратими.

«Я пишаюся тим, що я знайомий з Миколою. Я дуже засмучений тим, що не маю можливості і надалі насолоджуватись спілкуванням із цією людиною. Він був справжнім воїном та другом. Завжди досягав своєї мети. Він хотів захищати нашу Батьківщину, аби ми могли жити під мирним небом.

Ми можемо подякувати йому, та іншим хлопцям, які загинули захищаючи Україну, ніколи їх не забуваючи
. Дуже шкода, що в нас гинуть такі люди і сподіваюся, що скоро це закінчиться», - згадує Миколу його друг Вадим.

«Зовсім нещодавно ніхто навіть не міг уявити, що зі зброєю у руках нам доведеться відстоювати свої права та свободу. Україна платить за це найдорожчим – життям кращих синів. Нажаль це найтрагічніші сторінки сучасної української історії.

Криворізька земля теж пізнала гіркоту втрати. Чимало наших земляків загинули. Сьогодні ми не просто відкриваємо меморіальну дошку, а увіковічуємо його славний подвиг заради українського народу. Нехай Бог береже тих, хто зі зброєю у руках захищає нашу Україну», - розпочав відкриття меморіальної дошки Сергій Петренко керуючий справами виконкому Металургійної райради.

Боєць із позивним «Ніж» загинув 23 жовтня 2016 року у Мар'їнці. В останню путь воїна провождали кілька сотень земляків.

Редакція висловлює співчуття родині полеглого захисника. Вічна пам'ять...


Фото: Вячеслав Волк

Ссылка скопирована в буфер обмена