Криворіжець, завдяки своєму винаходу, платить за газ за 100 метрів квадратних 100 гривень на місяць

Криворіжець, завдяки своєму винаходу, платить за газ за 100 метрів квадратних 100 гривень на місяць

Фото: google.com

Криворіжець Юрій Колесник винайшов власну розробку «термос утеплення». Це – система опалення, яка дозволяє суттєво зекономити на енергоносіях. Вона не надто затратна, а витрачені на неї кошти можна повернути вже за рік-півтора.

Ось уже кілька років поспіль криворіжець Юрій Колесник не переймається сумою у платіжках за спожиті енергоносії. У нього вона – символічна. Коли решті криворіжців надходять квитанції з тисячами гривень, він в місяць за енергоносії сплачує усього сотню гривень. Юрій – винахідник, він користується власною розробкою для опалення свого будинку - «термос утепленням».

17 років тому, електрик за освітою, чоловік , захопився системами енергозбереження у Західній Європі. Його привабили технології, які використовують європейські країни ще з 70-х років минулого століття. Ці розробки дозволяють знизити витрати на енергоносії за рахунок зменшення тепловтрат.

Юрій говорить: «90% усіх тепловтрат у будинку – це лише для підтримки комфортної температури. Якщо ми знижуємо теплопровідність, то відповідно ми в рази знижуємо і споживання енергоносіїв. Решта – це копійчані витрати як взимку, так і влітку. Взимку – на опалення, влітку – замість кондиціонера».

Свій експеримент криворізький винахідник розпочав з дитячої кімнати. У його двоповерховому будинку вона була найхолоднішою. Оснащення кімнати не стало особливо витратним, і як результат вона стала найтеплішою у будинку. Це було просте однокамерне термос утеплення. Далі чоловік переобладнав решту кімнат у будинку. Зробив перепланування на другому поверсі і встановив багатокамерне термос утеплення.

«У будь-якого матеріалу є теплопровідність, - говорить Юрій. – Вона вимірюється в Вт/(м·К). Найкращий утеплювач має характеристику 006, повітря в нормальних умовах має теплопровідність 0023. Відповідно теплопровідність у повітря втричі нижча ніж у найкращого матеріалу. Ось це - головний принцип, взявши його за основу, я створив свій власний. Це як звичайний термос, в який залити кип’яток і він збереже свою температуру на досить тривалий час».

Матеріали, які використовує Юрій, можна придбати у звичайному будівельному магазині.
Чоловік розробив спеціальний курс по утепленню будинку. Проте цей курс не підходить приміщенням з підвищеною вологістю, таким, як наприклад, ванна кімната. Для всіх інших побутових і житлових - він дієвий. В світі аналогів «термос утепленню» немає. Юрій Колесник запатентував свій метод і його вже взяли на озброєння деякі магазини в Україні, країнах Балтії та ін.

Криворізький винахідник говорить, що зниження енергоносіїв, це не лише одне термос утеплення, це комплекс заходів: це і утеплення стін, і утеплення підлоги, і котел на низькокалорійному паливі. Все це разом дає ефект.

«Сама ця технологія знижує тепловтрати в 4-5 разів в порівнянні з іншими котлами. Ось, наприклад, у моєї сусідки щоб опалити будинок на 60 квадратів в місяць іде куб дров. Вона за газ за цей сезон вже заплатила більше 6 тисяч гривень, хоча й економила. В мене теж пішов куб дров, але за газ я заплатив лише 100 гривень – газ у нас іде тільки на приготування їжі. За сезон виходить близько 700 гривень. І я не економлю, в мене маленькі діти».

Хоча в Україні на всіх рівнях говорять про економію, енергоефективність та енергозбереження, проте винаходом криворіжця можновладці не зацікавились, хоча чоловік представив його на Міжнародній конференції з енергоефективності та зменшенню викидів вуглекислого газу. Послухали, похвалили, і на тому все. Не зацікавились і його програмою з утилізації відходів.

«Пропонував котел на низькокалорійному паливі. Низькокалорійне паливо – це паливо, яке не горить у звичайних котлах. Якщо його покласти у звичайний котел: ганчір'я, сміття чи пластмасу, резину, відходи, він буде коптити-диміти, але не горіти.В мене котелпоєднує утилізацію відходів і можна топити зі сміттєзвалища, він все «перетравлює», і в будинку тепло.

У нього є система відведення водних часток – сажі не буде і кіптяви теж, можливий лише незначний запах. Я запропонував перейти на місцеві види палива, сміттєзвалищ багато, але мені відповіли – немає фінансування. Я без усілякого фінансування поставив собі котел, усіляким сміттям топлю і будь-хто може це повторити».


На питання,в скільки обійшовся увесь процес створення «будинку-термосу» Юрій Колесник відповідає, що йому це вартувало одну тисячу доларів, але тоді курс був набагато нижчий ніж зараз. Витрачену суму винахідник повернув вже за півтора року. Електроенергію в будинку Юрій Колесник отримує за допомогою сонячних панелей, а наразі розпочав працювати над новою розробкою - газогенераторною установкою на автомобіль.

Комментарии (13)

Вадя

18:59, 11 марта 2017

Статья не очем.

соловки

19:15, 11 марта 2017

Вадя, полностью согласен с тобой.Даже намека нет на то как сделать дом термос.Что то мне кажется это все очередной трендеж.Ученые всего мира до этого не догадались,а какойто электрик это сделал.Почему не написали как?Или это засекреченные данные.

GOST2

19:48, 11 марта 2017

Покупаете пенопласт строите собачью будку и живете в термосе отапливая теплом собственного тела. Кроме тепла, для комфорта нужно учитывать влажность и циркуляцию воздуха в помещении. Проветривать всеравно нужно даже если в термосе не пердеть, основные потери тепла окна и проветривание, а без него ни как. В термосе человек жить не сможет влажность, грибок, плесень и тд. Статья из серии хватит скыглить тариф нормальный, да и фамилия изобретателя просто совпадение.

Skarn

12:25, 12 марта 2017

соловки, на самом деле это самая, что ни есть, обыкновенная реклама...чувак решил пропиариться на своём изобретении...но могли бы хотя бы фото выставить(

akontra

12:35, 12 марта 2017

Что реклама, согласен. Все ссылки ведут на москальские сайты. Наверное, не пошло.

Юрий Колесник
Юрий Колесник – изобретатель с 15-летним стажем, 10 лет из них вплотную разработками Энергонезависимого дома. Автор изобретения многокамерного термос утепления зданий. Эксперт в создании и переоборудования типовых (обычных) домов в энергонезависимые. В активе – десятки проектов, запущенных по моей методике, используя мои наработки и консультации. Сторонник прикладной науки, то есть сразу все новые или не новые идеи,проинтегрированные в новом качестве сразу испытываются практически в реальных условиях. Автор книги «Энергонезависимый ДОМ своими руками» (издательство «Дионис», 2013 г) Создатель проекта «Свой ветрогенератор.ру» для будущих и настоящих владельцев домов с автономным электроснабжением. «Энергонезависимый дом своими руками» «Отопление своими руками» Докладчик на Международной конференции по энергоэффективности и уменьшения выбросов углекислого газа. 28 ноября 2014 в Государственном высшем учебном заведении "Криворожский национальный университет"

GOST2

12:57, 12 марта 2017

Ясненько, прям Кашпировский в области єнергонезависимости. Народ глупый и доверчивый прям поле не паханное для аферистов, да и многие закон ома и термодинамики 1 скурили с учебником физики. Куме чому ви такий дурний, - бо бідний, А чому такий бідний, -бо дурний.

кто_здесь_кто

13:46, 12 марта 2017

А я вспомнил документалку -о ПГС в фашистской германии...там немчуры доказали -что каждый живой человек -выделяет 100Ватт..в бомбоубежищах не было систем обогрева, а была только система вентиляции воздуха, тепла и так в избытке при живых в бомбоубежище..вывод - большая семья -залог экономии на тепло---одна проблема -чем их кормить...(злючий сарказм)

masyanya

19:12, 11 марта 2017

Хоть бы контакты изобретателя...

akontra

12:26, 12 марта 2017

Интернет штука свободная, консультации автора, платные.

Засимович

19:28, 11 марта 2017

чиновники, що осідлали газово-грошові потоки, аж ніяк не зацікавлені в зменьшенні споживання газу, тому будь-яким чином будуть гальмувати усі розробки у цьому напрямі, в тому числі і цькуванням винахідників. Найперспективніша система для опалення індивідуального житла - т. зв. тепловий насос. Енергія (електрична) потрібна тільки для циркуляції робочого тіла ( як, приміром, у холодильнику), і ще потрібні меньше 10 кв. м. землі в якості теплообмінника (для звичайного будинку). Система, звісно, не дешева, але тепло майже бескоштовне.

GOST2

19:55, 11 марта 2017

На самом деле им нас рать на уменьшение потребления, тариф поднимут на разницу снижаемого потребления. Постоянно вкладывался в энергозбережение лампочки, менял телевизор, холодильник, в итоге потребляю меньше а плачу так же. В приходящих щетах строка Донараховано по середньому, донараховано. О как. У них план по выручке экономь не экономь. Еще газовщики приходят и интересуются кого Х снизилось потребление.

кто_здесь_кто

13:49, 12 марта 2017

Во вы просто -молодец!! Зрите в корень! эти нам ни на чём не дадут сэкономить....

Гость

19:42, 12 марта 2017

Да что он там мог сделать? Защиты пенопластом и алюминиевую фольгу наклеить, а крышу в черный цвет покрасить.
Я читал очень хорошую статью. Утепляют домами водой по типу как теплый пол, такая система может работать как и обогрев так и охлаждение. Такой себе микроклимат бесшумный. В какой-то стране таким способом охлаждают небоскребы. Но обтянуть трубами всю квартиру с потолка до пола затея так себе. Я лично не верю. Использовать ее как основой источник тепла не выйдет. Поэтому без газа не обойтись. А тем у кого автономки нету, экономь не экономь все равно в три дорога платить. Вы смотрите как сделали. Газ дорогой по курсу доллара. Так то оно так. Но электричество то у нас шаровое, у нас его дохрена, продаем и в Россию, Молдову, Польшу, Беларусь. Хорошая альтернатива голубому топливу. Но нет, надо и на него по курсу поднять, чтобы люди на электрику не перешли. Для государства не выгодно чтобы экономили. Во всяком случае у кого нет субсидии. А для тех у кого она есть, радуйтесь пока есть возможность.

Ссылка скопирована в буфер обмена