Більше тисячі бійців АТО пройшли курс реабілітації у Дніпрі

Більше тисячі бійців АТО пройшли курс реабілітації у Дніпрі

Фото: Первый Криворожский

«Перший в області реабілітаційний центр для учасників АТО відкрили у грудні 2015 року. Орієнтувались на кращі європейські практики, індивідуальний підхід до кожного. У реабілітаційному центрі вже побували близько 1200 бійців», - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

З початку 2017 року реабілітаційний центр для учасників АТО, організований командою Дніпропетровської ОДА, прийняв вже 160 бійців.

Нині у центрі проходять реабілітацію 39 бійців. Серед них й боєць з позивним «Кобра». У запеклих боях чоловік отримав важкі травми кінцівок, пережив кілька операцій. Руки не згинались.

«Допомогли у реабілітаційному центрі. Дотримувався рекомендацій лікарів, бо дуже хотів одужати. Тепер можу рухати руками. Незабаром знову в АТО. Улюблена вправа – заняття з м’ячиком. Дав йому позивний «Шрек», - зазначив військовий.

Володимир Зайцев, лікар-терапевт центру акцентує увагу на тому, що у реабілітаційному центрі військовослужбовці не лише приймають медикаменти. Тут вони проходять лазерну терапію, магнітотерапію, ультразвукову інгаляцію, масажі, лікувальні ванни, грязі. У закладі є спеціальне обладнання для «гімнастики» судин.

Курс реабілітації у центрі – 18 днів. Пройти безкоштовну реабілітацію у центрі можуть усі демобілізовані бійці АТО. За направленням потрібно звернутися до сімейного лікаря або до центру за адресою: площа Соборна, 14 у місті Дніпро.

Нагадаємо, 26 бійців АТО поїхали на реабілітацію до Польщі.

Читайте також: «Усе добре, але нам би м’яса», - криворізькі бійці АТО про реабілітацію у Польщі



Ссылка скопирована в буфер обмена