Як внутрішньо переміщеній особі оформити грошову допомогу

Як внутрішньо переміщеній особі оформити грошову допомогу

Фото: Первый Криворожский

Внутрішньо переміщеній особі з зони АТО мають право на щомісячну допомогу від держави. Які документи потрібні для оформлення допомоги – читайте далі.

Щомісячна допомога надається переселенцям із відповідною довідкою. Як її отримати можна прочитати тут. Гроші нараховуються на відкриту в «Ощадбанку» карту.

Грошова допомога призначається на сім’ю та виплачується одному з членів родини.

Розміри грошової допомоги:

  • для пенсіонерів та дітей - 884 гривні на людину;
  • для непрацездатних осіб – 442 гривні;
  • для інвалідів – 1247 гривні.

Якщо грошова допомога оформлюється вперше, заявник має звернутися у відділення «Ощадбанку» за місцем проживання для відкриття поточного рахунку.

Там можна подати і всі необхідні документи, які працівник банку передасть до районного управління соціального захисту населення.

При собі треба мати:

  • заяву;
  • оригінал та копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, паспорта, індивідуального податкового номера, свідоцтва про шлюб, свідоцтва про народження дітей;
  • письмову згоду про виплату допомоги представнику сім’ї від інших її членів та згоду на обробку персональних даних;
  • письмовий дозвіл на розкриття уповноваженим банком інформації, яка містить банківську таємницю щодо поточного рахунку у банку.
У заяві вказується прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, серія та номер паспорта, ким він виданий, реєстраційний номер облікової картки платника податків, зареєстроване і фактичне місце проживання.

Також вказуються відомості про наявність у власності у кожного члена сім’ї житлового приміщення за межами тимчасово окупованої території та про кількість коштів на депозитному рахунку, місце роботи батьків та місце навчання дітей.

Всі копії документів мають бути завірені заявником. На кожній копії документа пишеться «копія вірна» та вказується прізвище, ім’я, по батькові та ставиться підпис.

Грошова допомога розрахована на шість місяців. Для її подовження переселенцю треба подати заяву до районного управління соціального захисту на наступні шість місяців. Або в електронному вигляді: зайти на сайт iGov та обрати послугу.


Ссылка скопирована в буфер обмена