Криворіжці планують творчо використати покинуті промислові приміщення

Криворіжці планують творчо використати покинуті промислові приміщення

Фото: Первый Криворожский

21-22 лютого відбувся І Форум креативних індустрій у місті Дніпро.

До учасників креативних обговорень приєдналися криворіжці.

Обговорення на форумі було поділено на блоки, які висвітлювали проблеми партнерства та інновацій, культурних та креативних індустрій для розвитку громади, масштабних культурних проектів, креативних кластерів та багато інших.

Цілий блок був присвячений темі металургійних регіонів. Металургійний Кривий Ріг має багато промислових приміщень. Більшість з них вже не діють. Як творчо використовувати цей простір, як планують реалізовувати задуми презентували на І Форумі креативних індустрій.

Також форум передбачав відкритий мікрофон, аби активісти з Маріуполя, Северодонецька, Луцька, Мирнограда, Дніпра, Кривого Рогу та багатьох інших міст України мали змогу обговорити нагальні проблеми та шляхи їх розв'язання у більш невимушеній атмосфері.

Криворожанка Ірина Роік, яка була однією із модератор зустрічі, говорить:

«Початкова мета - знайти партнерів та інвесторів, але в основному всі, кого я бачила, це учасники, які могли поділитися досвідом чи об'єднатися».

Одним із аспектів форуму було висвітлення монетизації свого хобі та соціальне підприємництво. Окрім виступів, які презентували вдалі і якісні приклади, була презентація робіт. Діяла виставка хенд-мейт робіт, аби всі бажаючі мали змогу не лише ділитися досвідом, але й доторкнутися до прекрасного.

Серед криворізьких майстрів там був Михайло Маркін - наш скульптор. Демонстрація проектів та продуктів культурних індустрій України відбувалися протягом двох днів зустрічі.

На форумі, окрім учасників, яких зібралося близько 200, були присутні представники органів влади, які говорили про об'єднання та про те, що треба брати участь у міжнародних програмах, які, до речі, підтримує громадський бюджет Дніпра. Представник міської ради у місті Дніпро Наталя Силаніна говорила про громадський бюджет і як ця система сприяє громадським ініціативам.

Ось таких векторів розмов торкалися учасники форуму:

«Чи здатні креативні індустрії змінити наше теперішнє і більш-менш прогнозоване майбутнє на краще - про це велася мова два дні з активними і зарядженими на результат учасниками з усієї України. Як монетизувати улюблену справу, як об'єднатися і подолати спротив довкілля, чи можуть керівники міста та комунальні служби стати союзниками у творенні нової реальності - про це говорилося і під час презентацій, і в паузах між виступами».

Своїми враженнями по закінченню творчих, новаторських спілкувань, ділиться Ірина Роік:

«Мій улюблений стан під час подібних зустрічей - це симбіоз, співтворчість і народження нових партнерських проектів з повітря. І спостереження за подібними речами - справжня насолода. Великі молодці організатори, які знайшли і запросили цих людей зі своїми кейсами та валізами досвіду. І величезні молодці учасники, які, не побоявшись, приїхали і познайомили зі своїм містом та його мешканцями».


Комментарии (5)

brEXIT

12:03, 23 февраля 2017

"Металургійний Кривий Ріг має багато промислових приміщень. Більшість з них вже не діють. Як творчо використовувати цей простір, як планують реалізовувати задуми презентували на І Форумі креативних індустрій. " И как? Как творчески их использовать? В неотапливаемом цехе организовать клуб бальных тацев или детский садик?) Или как минимум открыть церквушку?)) Почему нет ни одного примера? Было бы реально интересно)

Sokker

15:10, 23 февраля 2017

А при Союзе все промышленные помещения "діяли", и использовали их по назначению, а не "творчо". Но все идет к тому, что скоро "декоммунизируют" всю промышленность, доставшуюся от СССР, и тогда "гиднюки" вздохнут свободно.

Evdokia.krasna

18:24, 23 февраля 2017

Грeшноe с правeдным путаете, уважаемый

Европа во мне

16:45, 23 февраля 2017

Программный идиотизм и глупость... Открыть везде кофейни и цукерни, довольно работать уже, и тогда наступит благодать....

brEXIT

16:57, 23 февраля 2017

и эти, как их...курильни-кальянные...

Ссылка скопирована в буфер обмена