Криворіжці просять впровадити електронні квитки у міському транспорті

Криворіжці просять впровадити електронні квитки у міському транспорті

Фото: google.com

У розділі «Електронні петиції» криворіжець зареєстрував петицію про впровадження у Кривому Розі електронного квитка в міському транспорті.

17 січня 2017 року Верховна Рада України розглянула законопроект № 4121 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті», який передбачає впровадження електронного квитка в міському транспорті.

За відповідне рішення проголосували 265 народних депутатів.

Згідно законопроекту, планується надати повноваження органам місцевого самоврядування впроваджувати електронні квитки в міському транспорті незалежно від форм власності, самостійно визначати порядок їх функціонування, а також затверджувати правила користування міським пасажирським транспортом.

Також передбачена обов'язковість забезпечення пільгових категорій населення електронними квитками.

Автор петиції Олександр Ломак зазначає, що введення автоматизованої системи обліку оплати дозволить контролювати пасажиропотік на маршрутках. Можна буде оцінити оборот грошей і реальну вартість проїзду та кількість пільговиків, за яких водій отримає компенсацію.

Криворіжець пише: «Так заведено скрізь у Європі. Чому у нас в місті про це мовчать? Дніпро в цьому році вводить, а чого ми чекаємо?»

Як зазначає «Канал 24», практика введення електроних квитків вже активно діє у Львові. Квитки впровадили на трьох трамвайних та одному тролейбусному маршрутах. У наступні два тижні розрахуватись за проїзд без готівки можна буде в усьому електротранспорті Львова.

Аби скористатися електронним квитком – потрібен лише смартфон і додаток, аби відсканувати QR-код.

У Києві електронні білети на 50% впровадили на лінії швидкісного трамваю, міській електричці, у метрополітені, на фунікулері. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель під час прес-брифінгу.

«Протестувавши дану модель, ми можемо сказати, що в нас буде одна з найкращих систем в світі, вона найсучасніша», - зазначив Майзель.

Ознайомитись з її текстом та підписати можна за посиланням.

Наразі петиція набрала 33 підписи. Проголосувати можна до 27 квітня 2017 року.



Комментарии (12)

Влaдислав.

19:10, 01 февраля 2017

...уважаемые пасажиры, терминал для оплаты пройизду електроным квытком знаходыться у наступний маршрутци...

СЕДОЙ 01:

19:11, 01 февраля 2017

ЭТО З ЖЫТЕЛИВ ?

дед

19:17, 01 февраля 2017

я житель кривого рога,и я ни кого не просил................

Лёлё

19:50, 01 февраля 2017

Ну и зря..

Fistawka

21:32, 01 февраля 2017

Когда закупят обещанные новые троллейбусы? Мне просто интересно, что если это и произойдёт, то куда денут старый хлам? Просто сдать в лом у властей руки не подымутся.

LVC

21:53, 01 февраля 2017

В Японии, стране с одной из лучших транспортных инфраструктур в мире, до сих пор полно трамваев еще 50-х годов, с новыми системами электронной оплаты проезда. Просто за техникой надо ухаживать и время от времени модернизировать, а не убивать в хлам и отправлять на свалку каждые n-дцать лет.

Furious

22:40, 01 февраля 2017

LVC,ну ты сравнил попу с пальцем

masyanya

22:48, 01 февраля 2017

Ха!Для пользования проездным надо купить смартфон!

Fenix

08:20, 02 февраля 2017

Так там пока никто не отменял бабушку с кислой мордой которая тебе с твоих 10 гривен сдачи мелочью по 5 копеек насыпет. А это альтернатива, которую предложил приватбанк пока нет адекватных систем считывания карт и полноценной системы. Если кто внимательно читал то ВР приняла закон 17 января а сегодня 2 февраля и система уже запущена. Нужно с чего-то начинать и это правильно, а не сидеть и не рассказывать что это не реально. Вон в наших траликах вифи уже есть так что и за электронным билетом дело не встанет (если конечно у наших властей местных желание будет). Так что ждем когда они организуют свои фирмы по внедрению электронного билета и начнут воровать.

Perchenko

09:20, 02 февраля 2017

Интересно как это будет работать?

lbunchuk

14:45, 02 февраля 2017

Знающие, растолкуйте принцип! Это как турникет в метро будет?

Эйяфьядлайекюдль

15:15, 02 февраля 2017

Я так поняла, генерируется графический код на устройстве вроде компостера, считывается смартфоном и мгновенно оплачивается через приват24. Одно неясно, какова комиссия Приватбанка? В некоторых видах расчетов она отсутствует, в других фиксированная минимальная сопоставима со стоимостью проезда.

Ссылка скопирована в буфер обмена