Гарячою лінією психологічної підтримки для бійців АТО скористались 2 тисячі 700 чоловік

Гарячою лінією психологічної підтримки для бійців АТО скористались 2 тисячі 700 чоловік

Фото: Первый Криворожский

Вже півтора роки при ДніпроОДА працює гаряча лінія психологічної підтримки для бійців АТО.

Як повідомляє прес-служба ДніпроОДА, на лінію телефонують не лише самі військовослужбовці, а й їхні родичі. Гарячою лінією скористались 2 тисячі 700 людей.

«Не завжди хлопці можуть самостійно впоратися з болем від душевних ран, які залишила по собі війна. Говорити про ці проблеми справжні чоловіки часто соромляться або ж думають, що їх просто не зрозуміють. Доречні слова завжди є в арсеналі кваліфікованих психологів, які працюють на гарячій лінії психологічної підтримки», - зазначає голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Читайте також: Бійців АТО з Кривого Рогу запрошують до Школи лідерства

На гарячій лінії працюють троє кваліфікованих психологів.

Вони вислуховують, радять, підтримують, допомагають впоратися із стресом та зменшити психологічну напругу. На розмову витрачають від 10 хвилин до 1,5 години.
Дзвінки надходять зі всієї України та навіть з передової.

«Бійцям важко прийняти факт, що після війни їх цінності та погляди на життя змінилися. Тому частіше до нас телефонують навіть не самі хлопці, а їхні рідні. Кажуть, що їх син або чоловік став замкненим, погано спить. Ми пояснюємо, як поводитися в такій ситуації та повернути розуміння в сім’ю. Часто люди думають: «пройде саме» та звертаються до фахівців запізно. Щоб здолати дуже важкий стрес, кожному просто необхідна допомога психолога», - розповіла психолог гарячої лінії Ольга Корінчук-Штикова.

Після розмови бійцям та їхнім рідним рекомендують, де надалі отримувати психологічну допомогу. З питаннями соціального захисту або медобслуговування перенаправляють до Центру допомоги учасникам АТО або профільних департаментів ДніпроОДА.

Дзвінки на гарячу лінію безкоштовні. Гаряча лінія психологічної підтримки для учасників АТО та їхніх сімей працює щоденно за номером 0-800-505-085.

Конфіденційність – гарантована.

Ссылка скопирована в буфер обмена