Поліцейські напали на парафію церкви у Кривому Розі?

Поліцейські напали на парафію церкви у Кривому Розі?

Фото: photos.wikimapia.org

До редакції сайта «Перший Криворізький» звернувся Роман Морозов, секретар Криворізької ради церков. Він надав лист Ігоря Дмитришина, пароха парафії УГКЦ Святої Трійці в Кривому Розі, в якому йдеться про напад поліцейськиих на вірян.

У листі пишеться, що події відбувались з 22:00 до 02:00 ночі 5 січня 2017 року.

«Невідомі особи не представились і ніяк не відреагували на те, що вони знаходяться на приватній території. Вони ввірвалися на подвір’я приватного домоволодіння, намагалися проникнути в дім, де мешкає священик із сім’єю.

Також ломилися до церкви, трапезної, піднімалися сходами на горище. Коли приїхали патрульні, вони самовільно відкрили ворота і відразу приїхало 4 патрульні машини»
, - йдеться в листі.

Парох стверджує, що поліцейські, нічого не пояснюючи, сказали: «Ходіть з нами в сад, ми вам покажемо».

Правоохоронці показали телефон, який вони назвали краденим.

Цитиуємо лист: «Один з полісменів звинуватив мого сина у крадіжці і обшукав його. Копи сказали, що вони полюють на крадія вже 4 дня. Патрульним було абсолютно байдуже, що мій син у Кривому Розі перебуває усього один день.

Далі події розвивалися по добре спланованому сценарію: в межах 5-10 хвилин з’явилась потерпіла. Полісмен запитав жінку чи це той, хто вкрав її телефон».

Жінка не дала конкретної відповіді на запитання правоохоронців. Вже через 15 хвилин привезли собаку. Чоловік розповідає, що один з поліцейських зазначив:

«Собаку не обманеш, вот видите, она зашла в дом».

При цьому до людини, яку полісмени звинуватили у крадіжці, собака навіть не підійшла.

«Після цього до полісменів долучилася опер група, і до 2-ї години ночі вони, попираючи всі закони, морально тероризували всю мою сім’ю. Вони встигли всіх допитати, прикриваючись тим, що просто розмовляють, як в “кращих” традиціях НКВД. Основне завдання їх було за будь-яку ціну забрати у відділок мого сина. Я розцінюю такі дії поліції як свавілля і спроба тиску на нашу церкву», - зазначив Роман Морозов.

Наші кореспонденти звернулись із запитом до управління патрульної поліції Кривого Рогу з проханням спростувати або підтвердити інформацію, викладену Ігорем Дмитришиним.

До слова, у жовтні 2016 року криворізькі депутати передали землю дитячого садка у користування УПЦ Московського патріархату.

Комментарии (21)

Evdokia.krasna

17:31, 10 января 2017

Если бы обидели московитов, уже бы мэр выступил с защитной речью о радикалах или перевертнях в погонах

omua78

17:43, 10 января 2017

Evdokia.krasna,
А новые полисмены разве не щирые украинцы?
Не патриоты и активисты?Что ж они на щиру украинську церкву наезжают то? Или это папередники?

Свiдок

17:52, 10 января 2017

Evdokia.krasna,а может мэру не выгодно заступаться в данной ситуации??

Настоящий Кривой Рог 2.0

17:36, 10 января 2017

Причем тут церковь то? Есть чек на телефон у сыночка? Папа знает откуда телефон?

Свiдок

17:51, 10 января 2017

Кривой Рог 2.0,что за бред??? Какой чек??, чувиха с собачкой,которая не смогла опознать!! Подброшенный телефон в огороде!! Это кто же ворованные телефоны в огороде прячет??Потстава чистой воды!!! Как в дешёвом кино!!! Кому священник украинской церкви то дорогу перешёл??

Эйяфьядлайекюдль

13:40, 11 января 2017

Хорошее место у катедры, да и здание красивое. У МП деньги заканчиваются что-то строить? Отжимать руками властей начали?

Настоящий Кривой Рог 2.0

09:23, 11 января 2017

Из текста статьи не понятно, что телефон был в огороде. И это не украинский патриархат, а греко-католики. Смешная какая-то подстава... а сынок папу не мог подставить?

Свiдок

21:44, 11 января 2017

Кривой Рог 2.0,Парох стверджує, що поліцейські, нічого не пояснюючи, сказали: «Ходіть з нами в сад, ми вам покажемо». ..сад это не огород???

Свiдок

21:45, 11 января 2017

Кривой Рог 2.0,и сынок мог подставить .

omua78

17:45, 10 января 2017

Одни **** наехали на других. Крысы жрут друг друга.В этой ситуации никого не жалко.

Свiдок

17:56, 10 января 2017

С каких это пор краденные телефоны так стали искать?? Четыре патрульные машины приехали...собака...капец просто...на убийство и драки полицию хрен дождёшься...а тут прям опергруппа ))))

ХХХ

18:30, 10 января 2017

А что у нас кроме депутатской неприкосновенности появилась и церковная! Чи не цебе! На попа наехали!

lawyer-KR

19:09, 10 января 2017

ментовский беспредел в лучших традициях вилкуловской гопоты

Татьяна

20:28, 10 января 2017

У меня украли телефон , уже два года типа ищут , и дело втихаря закрыли!!!

Европа во мне

12:26, 11 января 2017

Все экипажи полиции и их руководство - предать анафеме и подвергнуть суду инквизиции... И на все божественные праздники в наряды на службу... Руки прочь от святых людей и их не менее святых родственников!

Ссылка скопирована в буфер обмена