«Кровомобіль зможе врятувати сотні життів наших бійців», - волонтери

«Кровомобіль зможе врятувати сотні життів наших бійців», - волонтери

Фото: Facebook

На сторінці у Фейсбуці волонтери People's Project просять долучитися до збору коштів на Кровомобіль. Так активісти називають автомобіль, який у рекордний час може доставити кров пораненим бійцям, тим самим, рятучи їх життя.

Волонтери зазначають, що сьогодні кров на передову можна доставити тільки з глибокого тилу. У разі серйозного поранення й гострої крововтрати, цей час на доставку - фактично є смертним вироком для багатьох поранених.

Потрібен транспорт, який протягом «золотої години» оперативно доставить кров до бійця і цим врятує життя. Лікар-трансфузіолог Ростислав Зауральский з нуля почав роботу над створенням такого транспорту - Кровомобіля. Винахід лікаря-волонтера вже врятував життя сотням українських бійців.

«Але зона АТО - це суцільне бездоріжжя. Автомобілі ламаються і б'ються за лічені дні. Єдиний в Україні Кровомобіль проїхав за півтора роки вже більше 40 тисяч кілометрів, і тяжко кульгає на одне колесо - ремонтувати доводиться майже після кожного виїзду», - говорять волонтери.

Кровомобіль разом з усім професійним обладнанням коштує понад 450 тисяч гривень. Завдяки пожертвам українців третину від необхідної суми вже зібрано.

Ваші пожертви дозволять придбати новий Кровомобіль, який буде довозити кров пораненим бійцям. Кожна гривня пожертв збереже життя сотням українських військових:

Як перерахувати кошти

Волонтери дякують за небайдужість та допомогу.






Ссылка скопирована в буфер обмена