Криворіжці можуть слідкувати за забрудненням повітря міста онлайн

Криворіжці можуть слідкувати за забрудненням повітря міста онлайн

Фото: Первый Криворожский

На сайті ресурсного центру Кривого Рогу можна прослідкувати за станом атмосферного повітря у місті.

Як зазначається на сайті, Кривий Ріг - єдине місто у Дніпропетровській області, де впроваджена і функціонує автоматизована система моніторингу стану атмосферного повітря.

Криворіжці можуть самостійно перевіряти виміри концентрацій забруднюючих речовин і метеорологічні параметри атмосферного повітря жилої зони міста.

Для спостереження за станом атмосферного повітря у місті введено в експлуатацію 4 міських автоматизованих стаціонарних пости:

  • ПАС №1, площа Молодіжна, 1;
  • ПАС №2, вулиця Юрія Камінського, 3;
  • ПАС №3, вултця Дніпровське шосе, 11;
  • ПАС №4, вулиця Володимира Великого, 32.
Спостереження здійснюються за 6 забруднюючими речовинами: діоксид азоту (NO2), оксид азоту (NO), сірчаний ангідрид (SO2), оксид вуглецю (CO), аміак (NH3), сірководень (H2S).

На сторінці «Екомоніторинг» можна побачити максимально-разові концентрації періодичністю в 1 годину та середньодобові концентрації щодобово. А також метеорологічні параметри (напрямок вітру, швидкість вітру, температура, тиск) з двох постів автоматизованого спостереження щогодини.

На своїй сторінці у Фейсбуці Євген Василенко, представник громадської спілки «Екологічна рада Криворіжжя», зазначає, що організація неоднаразово зверталася до управління екології виконавчого комітету Криворізької міської ради з проханням надати доступ криворіжцям до первинних, тобто неусереднених даних моніторингу якості атмосферного повітря та реєструвати результати не за годину, а кожні 20 хвилин.

«Тут ми вказуємо на важливість публікації у формі відкритих даних та можливості отримання первинних (неусереднених) даних.

В інших листах ми доводили важливість оперативного реагування, важливість самостійного прийняття рішень городянами «посидіти вдома, чи погуляти з дитиною в парку», важливість аналізу результатів довготривалих спостережень, - пише Євген. - Зараз у розділі «Екомоніторинг» на сайті Криворізького ресурсного центру публікують дані усереднені за годину та за добу, хоча вимірювання здійснюються кожні 20 хвилин.

Сподіваюсь, міськвиконком дослухається до нашої думки»
.




Нижче наведені результати екологічного моніторингу за один день. Червоним зазначено перевищення граничних допустимих концентрацій, жовтим - на межі перевищення.

Детальніше можете подивитися на міському порталі «Екомоніторинг».





Комментарии (6)

yura36,6

17:16, 26 декабря 2016

Меньше знаешь крепче спишь .

Эр

17:19, 26 декабря 2016

Пусте марнування коштів. Визирнути у вікно буде достатньо.

Санта

17:53, 26 декабря 2016

Согласно таблицы у нас почти курорт)

Клинт Иствуд

19:19, 26 декабря 2016

когда будет софт для пк и смартфонов?

MampockiH

20:31, 26 декабря 2016

Можно даже в 3D смотреть

Perchenko

08:34, 27 декабря 2016

Самое главное, что бы данная информация была правдива.

Ссылка скопирована в буфер обмена