Рейтинг конкурсу «Громадський бюджет-2017». Які проекти лідирують?

Рейтинг конкурсу «Громадський бюджет-2017». Які проекти лідирують?

Фото: google.com

На сайті виконкому Криворізької міської ради триває голосування за проект «Громадський бюджет-2017».

Нагадаємо, 16 листопада на першому місці за голосуванням був проект «Стрітбол-центр».

Сьогодні, 18 листопада, вже можна побачити п’ять лідерів голосування. Редакція «Першого Криворізького» зібрала цю п'ятірку.

1 місце - «Енергозбереження – питання культури та свідомості сучасного європейця» (заміна вікон на пластикові у Криворізькій гімназії №91) (автор проекту - Олена Дембіцька) – 248 голосів;

2 місце – «Стрітбол-центр» (автор проекту - Андрій Болотников) – 241;

3 місце – «Хай казка живе у нашій школі» (капітальний ремонт актової зали КНВК №35) (автор проекту - Катерина Хрипун) – 197;

4 місце – «Моє шкільне подвір`я» (благоустрій шкільного подвір'я НВК №35) (автор проекту - Раїса Лисенко) – 194;

5 місце – «Енергозбереження у школі – запорука здоров'я – здорова нація» (придбання та встановлення металопластикових вікон у приміщеннях спортивної зали, роздягальнях та актовій залі у КЗШі І-ІІІ ступенів №120 (автор проекту - Ольга Ісакова) – 156.

Розглядаючи запропоновані роботи загалом, можна сказати, що кількість:

- проектів по утепленню будівель (заміна дерев'яних вікон на металопластикові) – 16 (14 шкіл та 2 лікарні);

- проектів, у яких запропонували зробити у будівлях навчальних закладів ІТП – 3 (індивідуальний тепловиий пункт - спеціально обладнане приміщення, із якого здійснюється керування місцевими системами теплоспоживання);

- проектів по капітальному ремонту, ремонту даху, санвузлів, кухні, спортивної зали, актової зали, пришкільної території (асфальтування подвір'я) – біля 10 ( школи, дитячі садки, центри дитячої юнацької творчості);

- проектів по благоустрою – 5 (майданчики для вигулу собак, куточки відпочинку, благоустрій скверів);

- освітніх проектів – 4 (комп'ютерні курси для дітей, дорослих та людей похилого віку, школа розвитку дитини);

- інклюзивні проекти (інклюзивне навчання - навчання учнів чи студентів із особливими потребами) – 2 (встановлення пандусів, широких вхідних двері з можливістю
в'їзду інвалідної коляски, придбання особливої оргтехніки та ін.);

- спортивних проектів – близько 10 (спортивні клуби, спортивні майданчики у школах та скверах);

- проектів, пов’язаних із охороною здоров'я – 2 (реабілітація воїнів АТО, соціально-психологічний супровід дітей, молоді та жінок, яких торкнулась епідемія ВІЛ/СНІД);

- культурних проектів – близько 10 (випуск альманаху, запровадження фестивалів, виставок та ін.).

Примітка – можливі неточності у визначенні кількості проектів кожної сфери.

За умовами конкурсу проекти-переможці спонсоруються наполовину коштами громадського бюджету, а частину повинен сплатити автор проекту. Виникають кілька питань.

Наприклад, якщо робота не буде виконана задовільно, хто понесе за це відповідальність? Міська влада, яка оплатила більшу частину чи автор проекту, який також сплатив свою частку?

Ще одне питання виникає, коли перераховуєш проекти, направлені на вирішення проблем з утепленням та ремонтними роботами навчальних закладів та лікарень. Чи не повинен бюджет міста та області і так, без конкурсу виділяти на роботи з благоустрою цих закладів? Чи у школах так і повинні тривати «благодійні збори» серед батьків?

Комментарии (9)

Bладислав'

15:08, 18 ноября 2016

Самый главный проект на 2017 год- даёш проёзд по 10 гривен, и полная ликвидация муниципального транспорта с отменой льготных мест в маршрутном транспорте.

фиалка

15:16, 18 ноября 2016

ну так прям "НЕНАВЯЗЧИВО" 1КР "пропихивает" рекламу проекта «Стрітбол-центр» ))) - были на 1-м месте.... а уже не на первом!!! все меняется!!! А вопросы типа: Чи не повинен бюджет міста та області і так, без конкурсу виділяти на роботи з благоустрою цих закладів? задавайте по адресу!!! и поднимайте эти вопросы в соответствующих инстанциях!!! а не здесь пускать пуки в лужу!!! В большинстве школ замена окон была за деньги родителей, особенно если школа не по "красной линии", и , если в классах силами родителей окна частично заменили, то есть еще много общих "ничейных" помещений типа спортзал, актовый зал, столовая..., где никто не поменял и не поменяет за счет родителей, а там реально холодно!!!

Bладислав'

15:43, 18 ноября 2016

Фиалка а нахрена сюда заходить если не нравитса сайт?

Настоящий Кривой Рог 2.0

15:24, 18 ноября 2016

Что это за общественный бюджет, если идет тупое перетягивание каната между родителями нескольких школ района?
Голосуют тупо родители, в некоторых школах каждое утро напоминают о голосовании... Нормальных проектов, которые касаются всех жителей района практически нет.

фиалка

15:29, 18 ноября 2016

а почему Вы не подали такой проект? у Вас есть шанс сделать это в следующем году!

Настоящий Кривой Рог 2.0

16:31, 18 ноября 2016

Там есть несколько адекватных проектов, но сейчас идет соревнование спецолимпиады: в какой школе больше родителей... А в некоторых школах 2-3 проекта... с одним и тем же смыслом.

КриворожанинЪ

15:39, 18 ноября 2016

В 91-й гимназии родители уже заменили почти все окна на металлопластиковые за свой счёт!!! Какая ещё нах... замена окон????

венера

17:33, 18 ноября 2016

КриворожанинЪ, в гимназии окна менялись частично за счёт родителей, а большинство гос.бюджета! Кто не знает 91 гимназия самая большая в городе и по площади и по количеству детей! Так вот осталось не поменяными окна в спорт залах, акт.зале, столовой, в коридорах, компьютерных кабинетах, через все эти помещения ежедневно проходит 1500 детей! Так вопрос, что же плохого в этих проектах? Пожалуйста, все выпускники, родители, будущие родители, не равнодушные жители отдайте свой голос за гимназию 91!!! Давайте сделаем её теплее и эрергосберегающей!!! Это все ради наших детей!!!

Татьяна

19:38, 19 ноября 2016

Это сколько бабла втихую прикарманят на все ремонты ? , ведь подрядчики все прикормленные , откаты дают регулярно! Не дашь, потеряешь тендер!

Ссылка скопирована в буфер обмена