«Закликаємо до складання зброї тих, хто взяв її до рук незаконно», - Всеукраїнська Рада церков

«Закликаємо до складання зброї тих, хто взяв її до рук незаконно», - Всеукраїнська Рада церков

Фото: vrciro.org.ua

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій звернулася до іноземних загарбників, бойовиків, постраждалих від війни та міжнародної спільноти.
Зібрання ВРЦІРО відбувалось 2 листопада у Краматорську за участю військового керівництва та голови СБУ.

Релігійні лідери України закликають російських військових та їхніх найманців скласти зброю та припинити війну.

За підсумками зустрічі Ради церков 2 листопада було ухвалено документ, в якому зокрема говориться:

«Всіх причетних до розпалювання військового конфлікту на Сході України закликаємо до пошуку порозуміння та прагнення до миру, припинення штучного загострення ворожнечі через поширення неправдивої пропаганди та інформаційних маніпуляцій. Закликаємо до складання зброї тих, хто взяв її до рук незаконно, і тих, хто прийшов на українську землю зі злочинними та загарбницькими намірами»,– наголошують духівники.


Священники різних конфесій також звернулись до людей, що страждають від війни, як на окупований територіях, так і в так званій «сірій зоні».

«Ми звертаємось до людей, які проживають в зоні бойових дій і до яких ми приїхали, до людей, які страждають від війни, до людей, які опинилися на окупованих територіях та в «сірій зоні», до людей, які пережили окупацію і визволення, та відчуваємо своїм обов?язком сказати до вас і запевнити, що ми є ті, хто хоче усім вам послужити, щоб и почували себе гідними громадянами та були огорнуті увагою і допомогою. Ми щиросердечно готові вам послужити задля вилікування ран, нанесених цією війною», - йдеться у документі, підписаному представниками духовенства документі.

Ссылка скопирована в буфер обмена