У Кривому Розі відзначили 80-ту річницю від дня народження криворізького поета Володимира Михайличенка

У Кривому Розі відзначили 80-ту річницю від дня народження криворізького поета Володимира Михайличенка

Фото: Первый Криворожский

18-го жовтня в Палаці культури «Мистецький» (колишній Артема) відбувся творчий захід на честь 80-ї річниці від дня народження криворізького поета-шестидесятника, журналіста Володимира Михайличенка. На заході були присутні родичі та друзі родини літератора, а також прихильники його творчості та школярі навчальних закладів Саксаганського району.

Основна ідея проведення заходу - популяризація творчості видатного поета, який за свої проукраїнські погляди та поезію переслідувався радянською владою,- зазначає організатор святкування Ераст Іваницький, криворізький поет, журналіст.

На сцені виступали гості, які мали честь знати Михайличенка, його родина. Криворізькі поети та письменники читали вірші поета. До святкової програми долучились криворізькі дитячі співочі та танцювальні колективи.

Для довідки. Поет Володимир Михайличенко, знаючи про те, що за ним пильно стежать радянські спецслужби, не побоявся вивісити над шахтою «Гвардійська» жовто-блакитний прапор. Після цього він був змушений покинути місто на певний час. Проте за цей вчинок Володимир розплатився життям. Одного вечора, коли він повертався додому,його побили невідомі особи. У деяких джерелах є інформація, що то були представники карального апарату тодішньої влади. Його били, примовляючи: «Вот тебе твоя Украина». Нині в Тернівському районі є вулиця, що носить ім’я видатного криворіжця, а його творчість вивчають в школах та університетах


Комментарии (2)

_Alex_

09:23, 19 октября 2016

А кто это?

_Alex_

09:40, 19 октября 2016

Почитал немного творчества...ну так, "на троечку" мысли иногда есть, а ритма и рифмы не хватает. И биография у него так себе. Бросил жену с 6-7 летним ребенком в Хмельницком, уехал в Кривой Рог, через год снова женился. И последнее называть "борцом за независимость Украины" человека, который был отв. секретарем, а потом и редактором советской газеты - лицемерие. У всех людей таких профессий был комсомольский или партийный билет(напомню или поясню тем кто не знает в октябрята и пионеры принимали особо не спрашивая, а вот на вступление в комсомол или партию необходимо было писать заявление, ждать результатов рассмотрения и т.п., т.е. это осознанный выбор и туда шли только те кто хотел). Так что уберите всю эту шелуху про "борца" и оставьте просто неплохого поэта.

Ссылка скопирована в буфер обмена