У Кривому Розі вогнеборці провели навчання в лікарні

У Кривому Розі вогнеборці провели навчання в лікарні

Фото: telegraf.com.ua

5 квітня особовим складом 3 державного пожежно-рятувального загону було проведено тактико-спеціальні навчання у 4-й міській лікарні, яка знаходиться в Саксаганському районі міста Кривий Ріг по вулиці Мелешкіна.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

Протипожежна безпека в лікарських закладах є одною із важливих складових. Адже кожного дня на таких об’єктах перебувають сотні, а то й тисячі людей. Захистити їх від виникнення пожежі можуть лише керівники таких закладів завдяки дотриманню всіх необхідних правил пожежної безпеки.

Складність таких пожеж може полягати у неправильній евакуації людей, що може створити паніку, наявності категорії людей з непередбачуваною поведінкою (хворі, малі діти тощо), людей з обмеженими фізичними можливостями. Шляхами розповсюдження вогню можуть бути горючі матеріали, конструкції покрівлі. Тому в умовах швидкого розповсюдження диму по коридорах та сходових клітках будинку організація евакуації та рятування людей є першочерговим завданням.

За задумом навчань, умовна пожежа виникла на даху терапевтичного відділення лікарні - під час короткого замикання в результаті дії електричної дуги відбулося загорання покрівлі.

До прибуття рятувальників адміністрацією закладу було розпочато евакуацію пацієнтів та медичного персоналу. Прибувши на місце виклику, після проведеної розвідки, рятувальники у складі двох ланок газодимозахисної служби вивели з будівлі трьох відвідувачів з рентгенологічного відділення та приступили до гасіння пожежі. При евакуації людей використовувались сходові клітини, а при подачі стволів на гасіння умовної пожежі використовувалась центральний евакуаційний вихід та автодрабина. Завдяки злагодженості та оперативності рятувальників евакуйовані всі хто перебував у будівлі, умовна пожежа – ліквідована.

Під час тренування особовий склад спрацював злагоджено та дотримався встановленого нормативного часу. Підбиваючи підсумки, адміністрацією лікарні було відзначено про необхідність та періодичність такої співпраці. Під час навчання також було перевірено дотримання вимог стану евакуаційних виходів та системи водопостачання лікувального закладу.

Ссылка скопирована в буфер обмена